До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Боксерські кросівки — несподіваний тренд цього сезону

Серед усіх кросівок, які увійшли в моду в нульових, високі боксерські бутси були найнезвичнішими завдяки своєму особливому дизайну. Два десятиліття по тому це контраверсійне взуття повертається, щоб повністю розкрити свій модний потенціал.

Molly Goddard
Molly Goddard

Реклама

Сьогодні бачити в магазинах боксерські кросівки в поєднанні з капрі — все одно що систематично повертатися до початку 2000-х років. Насправді вони зникли так само швидко, як і з’явилися, але не пішли повністю. Сезон весна-літо 2024 знову підкреслює цю тенденцію: моделі Molly Goddard дефілювали в червоно-рожевих бутсах, а Giorgio Armani зробили ставку на атласні боксерські кросівки у синіх та зелених відтінках у поєднанні зі штанами з тієї ж тканини.

Giorgio Armani
Giorgio Armani

Gucci
Gucci

У колекції Gucci ці кросівки зʼявилися в найбільш буквальному варіанті — з чорними шнурками, обгорнутими довкола ноги. Кілька років тому бренди The Row, Dior та Tod's включили шкіряні боксерські кросівки до свого асортименту. Одну з найцікавіших версій можна знайти у Prada: у 2014 році у весняно-літній чоловічій колекції Міучча Прада представила атласні боксерські бутси — бордові та чорні, з контрастними деталями.

Гвен Стефані на "Суперкубку" в боксерських кросівках Adidas, 2003 рік
Гвен Стефані на "Суперкубку" в боксерських кросівках Adidas, 2003 рік

Із фотозвітів з життя знаменитостей у нульових випливає, що важливим роком для тренду був 2003-й. Гвен Стефані виступила на Суперкубку в штанах із заниженою посадкою і чорних боксерських бутсах adidas. Таких самих, які трохи згодом Крістіна Агілера носила, поєднуючи з джогерами з мілітарі-принтом і джинсовою курткою. У 2004 році Ешлі Тісдейл також зробила ставку на боксерські бутси, але в їх кокетливому варіанті.

Крістіна Агілера
Крістіна Агілера

Сьогодні дизайнери чітко дають зрозуміти, що боксерські кросівки повертаються, і не лише для рингу. Поєднання бутсів із великою сорочкою — ключова ідея, як вписати це ностальгійне взуття в сучасний образ. А штани з низькою посадкою або джинсова мініспідниця, навпаки, додадуть настрою минулого десятиліття.

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.