До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вся увага на ноги: анклети — головний тренд літа

Браслети на ногу, або анклети (від англійського ankle — щиколотка), відомі нам із часів досить давніх: прикрашати ноги коштовностями любили і єгипетські цариці, і стародавні гречанки, і жінки Індії. Майже всюди браслет для ніг був не просто гарним аксесуаром, а й мав сакральний сенс. Цього сезону весна-літо 2020 анклети знову повернулися на подіум, через майже два десятиліття після своєї надзвичайної ​​популярності в пізніх дев’яностих.

Наомі Кемпбелл

У Стародавньому Єгипті анклети вважали талісманом-оберегом, що також свідчив про соціальний статус і матеріальне становище своєї господині. В Індії вони були неодмінним атрибутом жіночого вбрання, а іноді — замінювали обручку. Там і нині шанують традиції: браслет на ногу є недоторканним атрибутом весільного вбрання індійських наречених. Сьогодні, в епоху розмивання культурних меж, давні стереотипи й правила поступово зникають. Модні доми демонструють своє бачення й перефразують стародавні традиції: Versace закликають носити анклети з латуні в тандемі з яскравими лодочками на підборах, а Missoni — тонкі еластичні ножні браслети з акцентами з яскравих каменів.

Реклама

Streetstyle-хроніки ледве не щодня поповнюються виходами модниць, які використовують анклети у своїх образах. Цього літа вони найчастіше вибирають великі ланцюги, які очолюють аксесуарні тренди сезону, або віддають перевагу "фенечкам" — браслетам з ниток, бісеру, стрічок або шкіри.

<b>Анклеты стрит</b>
Анклеты стритстайл фото лето 2020

Instagram-інфлюенсери також не залишаються осторонь від цього тренду. Соціальна мережа рясніє яскравими світлинами it-girls, що стильно доповнюють браслетами на ногу власні образи. Крім того, стилістка Софія Коельйо пропонує носити анклети прямо поверх шкарпеток.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.