До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 вінтажних сумок, у які варто інвестувати 2020 року

Вінтажний одяг і аксесуари від провідних брендів, які зуміли залишитися поза часом, остаточно закріпили за собою статус найпопулярніших моделей. І це не дивно, адже правильно вибрана сумка великого модного дому ніколи не втратить своєї цінності. У цьому матеріалі розповідаємо про вінтажні сумки, на які варто передбачити частину бюджету.

Hermès Kelly

Вперше цю сумку розроблено в 1930 році, через століття після того, як Hermès почав виробляти сідла і збрую. Але назву трапецієподібна модель з двома трикутними складками, вирізом і ручкою отримала тільки в 1956 році. Як відомо, аксесуар названо на честь Грейс Келлі, яка носила цю сумку під час вагітності, щоб приховати власний делікатний стан. Різновид Kelly може варіюватися залежно від розміру, типу шкіри, кольору (деякі відтінки вже неможливо знайти), року випуску й розміру. У середньому сумка коштує € 11000.

Реклама
Keepall Bandouliere 50 Louis Vuitton x Virgil Abloh

Ця сумка з недавньої чоловічої колекції Louis Vuitton весна-літо 2019, яку створив Вірджил Абло, вже стала предметом колекціонування. Знаменита монограма з принтом Prism більше не доступна для купівлі в крамницях. Але ці сумки продають на вторинному ринку за ціною, що втричі перевищує початкову. Нині її ціна становить приблизно € 6000.

Chanel 2.55

У 1982 році Карл Лагерфельд переосмислив модель 2.55 Chanel, і на світ з’явилася позачасова сумка. Гідна спадкоємиця першої зіркової сумки модного дому, оновлений аксесуар, як випливає з назви, сягає корінням бренду Chanel. За баченням Карла, сумка перетворилася на стьобану хрестиком, дістала ланцюжок з вплетеною шкірою і прикрасу-застібку як логотип. Унаслідок популярності її вартість зросла вчетверо за десять років з моменту створення. Тепер вона коштує в середньому € 4000.

Le Speedy Louis Vuitton x Jeff Koons

Нью-йоркський художник Джефф Кунс переосмислив найбільші шедеври Да Вінчі, Тиціана, Фрагонара і навіть Ван Гога за допомогою культових виробів Louis Vuitton. Через роки після випуску ці сумки з лімітованої колекції все ще мають чималий попит. Нині ціна такої моделі становить близько € 2300.

Hermès Constance

Невелика й практична сумка Constance відома своєю трансформованою ручкою, яка дає змогу носити її на плечі або через плече. Вона славиться універсальністю, позачасовими округлими лініями й фірмовою пряжкою у вигляді літери "H". Сумка Hermès набагато подорожчала за останнє десятиліття. До того ж у 2012 році її ціна помітно зросла після повторного випуску. Рекордної вартості було досягнуто в грудні 2015 року, коли чорну сумку Constance зі шкіри крокодила продали за 40 118 євро. Тепер вона коштує в середньому € 7000.

Багаж Louis Vuitton

У XX столітті багаж у вигляді скринь став невіддільною частиною подорожей на поїзді, судні, літаку чи автомобілі, вони існували будь-якого розміру й форми з усілякими секціями. Ці легендарні скрині високо цінували колекціонери й шанувальники рідкісних і гарних предметів. З роками вони перетворилися на справжню рідкість, тож ціни на них неабияк зросли. Придбання скрині — гарантія непоганої інвестиції, байдуже, виберете ви класичні моделі з монограмою зі шкіряним або лозяним оздобленням і стандартними формами чи більш незвичні, як-от Malle Secretaire. У середньому ціна такої скрині становить € 14000.

Hermès Birkin

Функціональна сумка Birkin — це унікальний витвір бренду Hermès. Вона доступна в більш ніж п’ятдесяти кольорах і різних екзотичних матеріалах. У період з 2006 року її середня ціна виросла у 2,2 раза. Вартість Birkin стабілізувалася за останні два роки, за винятком рідкісних екземплярів і обмежених випусків. У середньому сумка коштує € 12000.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.