До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український паралімпієць хоче продати золоту медаль з аукціону для допомоги ЗСУ

27-річний паралімпійський чемпіон та призер з плавання Євген Богодайко хоче продати свою золоту медаль для допомоги ЗСУ.

Фото: Staphan Lisowsky

"Я вважаю, що спортсмени мають бути надійним тилом для українців. Ніхто не має сидіти, склавши руки в очікуванні", – казав Євгеній ще на початку російської агресії, коли vogue.ua розповідав, як спортсмени допомагають у війні.

Реклама

У своєму інтерв’ю для vogue.ua у межах проєкту Без Обмежень він казав, що йому подобається тренуватися в Україні, хоча він має з чим порівнювати. Він вірив, що країна рухається семимильними кроками до того, щоб людям з інвалідністю жилося краще й комфортніше. "Держава нині робить усе — і навіть більше", – казав він. Сьогодні колишній світ зруйнований; знищено багато басейнів і спортивних комплексів; втрачено безліч людських життів.

Євгеній визнає, що до ЗСУ його все одно не візьмуть, але він хоче бути максимально корисним. Він уже допомагає – місцевій територіальній обороні в Полтаві, блокпостам – збирає медикаменти, продукти тривалого зберігання, речі першої потреби, гуманітарну допомогу, доправляє, куди потрібно.

Сьогодні герой Паралімпіад хоче продати свою золоту медаль з Паралімпіади-2020 в Токіо, щоб вторговані кошти передати ЗСУ України.

Поки тривають пошуки аукціонного майданчика, на якому можна було б утілити цей план, редакція VOGUE запросила в Євгена номер його власної картки, щоб він міг акумулювати кошти для ЗСУ. Але спортсмен відмовився з етичних міркувань.

Довідка VOGUE

Євген Богодайко – один з найтитулованіших українських плавців. Серед його спортивних здобутків – золота й срібна медалі Паралімпіади в Токіо. У 2012-му на Паралімпіаді в Лондоні він виграв дві золоті медалі — 200 м комплексом і 200 — брасом. Потім були ігри в Ріо й чотири "золота" поспіль. З Токіо він привіз дві медалі: золото й срібло.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.