До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не лише м'ясо: найкращі веганські та вегетаріанські заклади Мадрида

Непосвячені туристи, які вчинили епікурейське паломництво до Мадрида, можуть бути спантеличені, намагаючись знайти вегетаріанську або веганську кухню в місті. Адже всьому світу відома пристрасть іспанців до Хамону Іберіко, паельї з морепродуктами і сиру Манчі. Але рано чи пізно все змінюється. Згідно з гастрономічним путівником Джоя Фігероа з Devour Madrid, мадридці відкрили багато ресторанів, які спеціалізуються на стравах без продуктів тваринного походження протягом останніх кількох років.

Однак введення веганского і вегетаріанського харчування не було легкою справою. Фігероа визнає, що деяким іспанцям і раніше складно було зрозуміти це "радикальне кулінарне явище". Мільйони людей, які не вживають м'ясо, приїжджають в країну щороку і стикаються зі складністю пошуку місця, де були б вегетаріанські опції. "Уявіть тутешній рівень сприйняття і розуміння вегетаріанства, якщо іспанське слово veganismo (веганство) не було включено в словник Королівської академії до 2014 року", – додає вона.
Деякі можуть перешкоджати веганству співіснувати з культурою, яка поважає м'ясо, але така комбінація не є неприродною. Насправді класичні іспанські страви ідеально вписуються в світ вегетаріанства. Наприклад, класичним варіантом буде сковорода з томатами, оливковою олією і ахобланко (холодний суп, потовщений мигдалем). Так само підійде все, що пов'язано з картоплею (наприклад, patatas bravas)".

Реклама

За словами власника вегетаріанського ресторана Ноемі Чіанетти, сьогоднішня кількість веганських місць у місті коливається від 25 до 30. Незалежно від того є ви веганом чи ні, Vogue UA розповідає про п'ять найкращих місць у Мадриді, які варті вашої уваги.

Rayén Vegano
Свіжу, вигадливу і барвисту їжу можна знайти в Rayén Vegano. Відкрите в 2013 році і розташоване в районі Лас-Летрас, крихітне жваве кафе є свідченням переконань засновників Ноемі Чіанетти і Пауло Айллапан. Хоча вони не дотримуються певного регіонального стилю, їхня загальна мета – запропонувати "яскраву і творчу їжу, особливо для скептиків, які кажуть, що їм не сподобається веганське меню через відсутність насичення і / або смаку".
Tempeh Piccata в Rayen Vegano

Tempeh piccata – обов'язкова для куштування страва. Це перероблений рецепт знаменитої італійської курячої піккати: соєві котлети мариновані в чорному часниковому соусі з покриттям з хрусткого нуту. Пікатта супроводжується тушкованою капустою, збагаченою каперсами, сиром, лимоном і кропом. Все це "сидить" на подушці з рисової локшини, кунжуту і морських водоростей і полито соусом з піккати.

Збережіть місце для десерту, тому що торти, пироги, печиво і тарти – все особистого приготування. Праліновий торт – найпопулярніший вибір. Як і чізкейк, сире блюдо не використовує рафінованого цукру або клейковину. Кірка у десерту горіхова і ароматна завдяки меленому фундуку і кокосовому горіху, а кеш'ю-крем, банан і фундук роблять начинку щільною і вершковою.

Viva Burger

Ім'я трохи неправильне, але "гамбургер" в меню – хедлайнер. Viva Burger пропонує безліч вегетаріанських і веганських варіантів цієї страви. Власниця ресторану і шеф-кухар Магдалена Мадаріага – ветеран кулінарної індустрії. Для неї гамбургери – це міст між усіма типами їдців, особливо при переході від вегетаріанства до 100-процентного веганства.

The Burger Queen в Viva Burger

Burger queen – флагманське блюдо; вага і смак котлети створюється завдяки змішуванню 18 інгредієнтів, включаючи овес, моркву, арахіс і буряк. Його увінчують копчений веганський сир, смажені помідори і карамелізована цибуля. До числа знаменитостей місцевого меню відносяться великі крокети з чорного рису і свіжого шпинату, родзинок, мигдалю і трьох сирів.

La Hummuseria

Охоплюючи модні квартали Чуека і Маласаньї, співвласники і кухарі Лотема Газіеля і Шай Кірххаймер відкрили La Hummuseria в 2015 році. Це місце постійно забито мисливцями за кошерними і веганськими стравами. Основою закладу є близькосхідна кухня, а п'ять видів хумусу – стовпи, на яких тримається ресторан.

Столик в La Hummuseria

Кращим хумусом тут вважається той, що зроблений з тахіни. Основа – класичний хумус з нуту і тахіни (і інших секретних інгредієнтів), з додаванням "песто" з петрушки, коріандру, часнику, оливкового масла і свіжого лимона. Він ідеально підходить для лаваша, імпортованого з Майорки.

Yerbabuena
Испанская паэлья в Yerbabuena

Відкритий в 2005 році, Yerbabuena є одним з веганських ресторанів-піонерів в місті. Не дивно, що ресторан має легіони відданих шанувальників, які повертаються, щоб знову і знову поласувати піцою, пастою, рулетами і тостами. Незважаючи на велике меню, яке забезпечує постійних клієнтів нескінченними варіантами і пропозиціями, саме веганські виконання класичних іспанських страв найкраще демонструють таланти шеф-кухаря.

Виберете іспанську паелью, в якій коричневий рис вдало вписується в компанію зі свіжих овочів (солодка картопля, горох, смажений червоний перець), пухких веганських креветок, текстурованих соєвих наггетсів і грибів.

Urban Orchard

Цей химерний заклад, якому лише рік, перевтілилося з бару соків холодного віджиму в ще одне місце, сфокусоване на здоровій їжі і сирих, вегетаріанських стравах. Власник і шеф-кухар кафе англієць Елліот Говард постійно вдосконалює свої рецепти.

Равиоли из цуккини в Urban Orchard

Равіолі з цукіні – це маленькі пучки радості. "Тісто" складається з тонко нарізаних зелених цукіні, потім вони начиняються домашнім песто, капустою, лимоном, рожевою гімалайською сіллю і часником.

Що ж на десерт? Всі торти Еліота не містять цукру і клейковини. Наприклад, веганський манго-пиріг має основу зі змішаних горіхів (фісташки, мигдаль, волоські горіхи), кокосового масла, вівса і какао. Яскрава начинка готується з чистих зелених манго, кокосового масла і насіння Чіа.

Сырой веганский манговый пирог в Urban Orchard

Читайте також:

Запах Парижа: отель Le Fouquet's Barriere

Підсумки 2017 року: 10 найпопулярніших місць за версією Instagram

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.