До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Неаполь, Гранада, Лісабон: 7 напрямків для пізньої відпустки

Коли календар показує, що літо вже промайнуло, а теплі ночі все ще натякають на відпустку, чому б не змінити обстановку і не провести останні сонячні дні там, де гарно, смачно і цікаво. Для короткого брейку будуть чудовими як сучасні Берлін з Амстердамом, так і пляжна Барселона. Цього разу пропонуємо міста, де приємно провести залишки літа.

Гранада

Гранада розміщена на півдні Іспанії і входить до складу автономної спільноти Андалусії. Найвідомішою пам'яткою міста є Альгамбра – величезна фортеця, зведена династією Насрідів. Для вивчення цього королівського комплексу може знадобитися кілька днів, адже тут і мавританська архітектура, і сади жасмину, і затишні дворики. Не покидайте місто, поки не відвідаєте Гранадський кафедральний собор XVI століття, а також літню резиденцію поета Федеріко Гарсії Лорки, де представлена творчість його близького приятеля Сальвадора Далі.

Реклама

У Гранади є і гастрономічна особливість. Тут збереглася давня іспанська традиція подавати тапас безкоштовно з келихом вина. У Bodegas Castañeda – найкращий хамон, у барах – місцеві жителі, з якими завжди приємно погомоніти.

Гранада
Краків

У порівнянні з забудованою і метушливою Варшавою, друге за величиною місто Польщі ідеальне як для довгих вихідних, так і тривалих прогулянок. Неодмінно варто обійти Старе місто, дійти до Вавельського замку, перекусити десь на ринковій площі з видом на вежу ратуші. Ще можна помандрувати в Величку, де соляні шахти простягаються більше, ніж на 300 метрів під землю – не дарма це польське надбання входить до всесвітнього списку спадщини ЮНЕСКО.

Краків
Амстердам

В Амстердамі не потрібно шукати куди піти – місце саме вас знайде. Візьміть велосипед або човен і подорожуйте вузькими вуличками і каналами, зазирайте туди, звідки ваблять вітрини. Нідерландська столиця відома своїми арт-можливостями, тому не скупіться на відвідування цікавих закладів (адже тут вони на кожному кроці).

Амстердам
Лісабон

Столиця Португалії вабить старовинними будівлями з сучасними кав’ярнями, незліченними забарвленнями керамічної плитки, антикварними крамницями і солоним повітрям океану. Шанувальники морепродуктів можуть скуштувати локальні страви в Cervejaria Ramiro. На пошуки автентичних сувенірів і старих інтер'єрів вирушайте в маркет Feira da Ladra, на розпродаж – у LX Factory і в магазин Arco da Velha store.

Лісабон
Неаполь

Переваги відпустки в Неаполі – у вдалому розміщенні і гастрономічних традиціях. За вихідні можна з'їздити в Сорренто і на Іскью, а можна затіяти фотополювання на пляжі Bagno Sirena. На пошуки смачної їжі слід вирушити в Іспанський квартал, – тут найкращі сімейні траторії і Апероль Шприц за євро. Не забудьте відвідати піцерію Sorbillo, адже Джино Сорбільо – найкращий майстер у приготуванні неаполітанської піци.

Неаполь
Берлін

Проведіть ніч у Clärchens Ballhaus. Тут все зберегло вигляд 1913 року, а кожен танцюрист знайде собі партнера і музику по духу. Сяйні штори не дають задуматися про сон, а офіціанти з пов'язками на очах і підносами зі шніцелями надають ночі відчуття нескінченності. Якщо ви потрапили в Берлін у четвер – вирушайте на найбільший ярмарок вуличної їжі, що проходить у креативному районі міста Кройцберг.

Берлін
Барселона

Храм спокути Святої Родини – обов'язковий пункт у будь-якому плані на Барселону. Незавершений проєкт Антоніо Гауді слід побачити хоча б для того, щоб переконатися в існуванні такої незвичайної архітектурної споруди. Щоб уникнути натовпів туристів, шкільних екскурсій і не стати випадково героєм чужого селфі, – приїжджайте сюди зранку або перед заходом сонця.

Барселона

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.