До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих напрямків для подорожі в травні

Травень весь, цілком і повністю, налаштовує на подорожі. Погода – фантастична, дні – світлі і довгі, настрій – "напередодні літа". Та й їхати можна куди завгодно: весь світ в травні особливо свіжий. Кілька ідей для травневої подорожі – в добірці Vogue UA.

Острови Додеканес, Греція

Грецькі острови – це вибілені "кам'яні" села, освітлені блакиттю Егейського моря, стародавні руїни і маленькі рибальські селища на узбережжі. Додеканес – це 12 великих островів (серед яких Родос) і безліч маленьких Додеканес – прекрасна ілюстрація класичних туристичних уявлень про острівну Грецію. Щоб відчути справжній смак грецького життя підійде вулканічний острів Нісірос, який славиться гостинністю, і є популярною точкою серед європейських митців. На Сімі, що розташований за півгодини їзди від турецького узбережжя, є можливість пообідати "під зірками" Мішлен, острів Кастелорізо пам'ятає кроки Pink Floyd, а на Патмосі – неймовірні зразки візантійської архітектури.

Реклама
Сімі @arthurstepanyan
Мальта

Захована десь в Середземному морі між Сицилією і Тунісом, Мальта являє бурхливу суміш європейської і африканської культури. Крихітний архіпелаг добре прогрівається до травня, а, отже, час можна провести, як на гарячому бронзовому піску на пляжі в прихованій бухті, так і досліджуючи стародавні руїни і химерні рибальські села в окрузі. Якщо часу в обріз, варто відправитися в найменшу столицю Європи, Валлетту, на довгий вік-енд. Окреме зачарування тут – мальтійська кухня, щедро приправлена ​​середземноморським настроєм. Не можна пропустити: глазурований в меді кролик і фісташковий каннолі. Численні винні бари заховані в звивистих вуличках. Місто настільки древнє, що здається відкритим музеєм біля моря.

Мальта @dinah_seng
Тель-Авів, Ізраїль

Пляжний відпочинок і насичений вік-енд в місті – Тель-Авів може запропонувати і те, і інше. Місцеві жителі заповнюють пляжі і тераси якраз до травня. Тим, кого цікавить культурна спадщина, пряма дорога в Яффи – одного з головних портів стародавнього Ізраїлю, і одного з найстаріших безперервно населених міст світу.

Яффа @e.solomonovich
Тоскана, Італія

Для тих, хто ще не закоханий в Італію, поїздка до Тоскани стане останньою краплею. Місце народження італійської мови переповнене об'єктами зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, розкішними середньовічними заміськими будинками і атмосферними древніми містами. Цей регіон також славиться виноградними лозами К'янті, чарівним старовинним поселенням на Італійськоій Рив'єрі Чінкве-Терре, і незабутнім прибережним районом Маремма. Флоренція, столиця Тоскани, відмінна для прогулянок в літній сукні і з джелато.

Кампілья-Мариттима @ilaria1206
Стамбул, Турція

Травень – остання можливість побачити ще не жаркий і не задушливий Стамбул до настання літа. Стамбул, до якого з Києва рукою подати, грає на контрасті європейської та азіатської культур. Шумні базари, переповнені спеціями і дрібничками, мирно уживаються з галереями сучасного мистецтва. Спів муедзина закликає до молитви віруючих, змішуючись із звуками електронної музики, що лунає з нічних клубів-катерів, плаваючих по Босфору.

Стамбул @aleksa.vucicevic
Алгарві, Португалія

Перш за все, південний регіон Алгарве – для пляжного відпочинку. Берег з найчистішим білим піском тут розтягнутий на 200 км і забудований розкішними готелями і спа. У травні вже досить тепло, щоб загоряти і купатися, але пік сезону ще далеко, тому можна розраховувати на більш-менш відокремлений відпочинок. Незважаючи на те, що Алгарве є синонімом пляжного раю, тут є де погуляти і по тихих вуличках, і серед оливкових гаїв.

Алгарві @marcmatecki
Тбілісі, Грузія

У травні погода в Грузії комфортна для тривалих прогулянок і вечірніх чувань з вином на терасах. Столиця, втім, як і вся країна, атмосферна і контрастна. Сучасні споруди, радянська архітектура і бруковані стародавні вулички створюють неповторний еклектичний міський "сюжет". Апетитна грузинська кухня – реальна небезпека! Ситним чахохбілі, хінкалі і хачапурі протистояти складно. Як і грузинському вину, яке тут ллється рікою.

Тбілісі @yisel_zayas

За матеріалами cntraveller.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.