До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 must-see в Мехіко: найінстаграмніші місця мексиканської столиці

Зазвичай в Мехіко Сіті мандрівники зупиняються на один-два дні, дорогою на пляжні курорти Мексики, визнані одними з найкращих у світі. Стародавні собори і ультрасучасні бізнес-центри, модні бутики і вузькі торгові вулички, тихі богемні райони і багатолюдні квартали – це колоритне місто гідне того, щоб потрапити до списку must-visit.

Почати знайомство з мексиканською столицею ми пропонуємо з яскравих і фотогенічних місць – головних інстаграмних адрес Мехіко.

Реклама
1. Площа Сокало (Zocalo / Plaza de la Constitución)

Найбільша в Латинській Америці і одна з найбільших у світі – головна площа Сокало (площа Конституції) вражає розмірами. З часу ацтеків вона є місцем проведення офіційних церемоній, військових парадів, релігійних заходів та фестивалів.

Площа Сокало – справжній музей просто неба. По периметру розмістилися головні визначні пам'ятки Мехіко: кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці (Catedral Metropolitana de la Asunción de María), Президентський палац (Palacio Nacional) і руїни головного храму ацтеків Темпло-Майор (Templo Mayor).

2. Дім-музей Фріди Кало (Museo Frida Kahlo)

Музей найвідомішої жінки-художниці Фріди Кало розміщений в синьому будинку, де вона народилася, прожила більшу частину свого життя і малювала свої сюрреалістичні картини. У музеї збережені автентичне оформлення і обстановка, які створювали екстравагантна господарка та її чоловік – відомий художник Дієго Рівера. В експозиції представлені кілька знакових картин Кало, фотографії, листи, велика колекція особистих речей: одяг, взуття та предмети побуту. Тут же зберігаються прах і посмертна маска художниці.

3. Бібліотека Васконселоса (Biblioteca Vasconcelos)

Бібліотека Васконселоса – одна з найоригінальніших бібліотек світу і ще одна знакова пам'ятка Мехіко. Невагомі стелажі з книгами, що немов витають у повітрі, прозорі стіни і підлоги, скелет кита у вестибюлі – простір мегабібліотеки зачаровує.

Візитівкою Biblioteca Vasconcelos стала робота Matrix Mobile художника-пластика Габріеля Орозко – скелет сірого кита, розписаний графітовими візерунками. Орозко знайшов скелет на березі і перетворив його на одну зі своїх головних робіт. Художник і двадцять його помічників використали 6000 механічних олівців, щоб нанести на скелет малюнок. Matrix Mobile представили в Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку 2009 року.

4. Музей Соумая (Soumaya)

Найбільший в Латинській Америці і один з найбільших у світі музей мистецтва Соумая побудували на замовлення і кошти мексиканського мільярдера і мецената Карлоса Сліма для демонстрації його особистої колекції творів мистецтва. Експозиція музею налічує 66 тисяч експонатів, серед яких є роботи да Вінчі, Тінторетто, Рубенса, Сезанна, Моне, Пікассо, Ван Гога і багатьох інших. Тут зібрана найбільша за межами Франції колекція робіт скульптора Огюста Родена – їх у музеї більше сотні.

5. Поштовий палац (Palacio de Correos)

Поштовий палац Мехіко, побудований на початку ХХ століття, вражає розкішшю: мармурові стіни і стелі, прикраси з латуні і золота, монументальні центральні сходи з бронзовими перилами – складно повірити, що в такому помпезному будинку розміщений просто головпоштамт Мехіко.

Де зупинитися в Мехіко

Для короткого візиту і першого знайомства з містом радимо оселитися ближче до історичного центру – в пішій доступності до головних визначних пам'яток Мехіко Сіті.

4-зірковий готель Hotel NH Collection Mexico City Centro Histórico розміщений всього за 700 метрів від головної площі Сокало і найбільш знакових історичних об'єктів мексиканської столиці. Поряд з готелем функціонують головні шопінг-вулиці з брендовими магазинами.

Першокласний сервіс і сучасні стильні номери, оптимальне співвідношення ціни і якості, ідеальне розміщення – ваблять у Hotel NH Collection Mexico City Centro Histórico туристів і бізнесменів з різних країн.

До послуг гостей Hotel NH Collection Mexico City Centro Histórico: ресторан мексиканської та інтернаціональної кухні, відкрита тераса і сучасний тренажерний зал.

Серед стандартних послуг готель пропонує безкоштовний Wi-Fi, реєстрацію 24/7, зручності для гостей з особливими потребами та зберігання багажу.

Сайт готелю: Hotel NH Collection Mexico City Centro Histórico

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.