До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Тепер я відчуваю, що маю центр": Пріянка Чопра про народження доньки Малті та своє життя з Ніком Джонасом

Акторка, продюсерка та підприємицяПріянкаЧопраДжонас, яка підкорила спочатку Боллівуд, а згодом Голлівуд, завжди працювала так, щоб залишити по собі слід. Але ніщо не могло підготувати її на шляху до материнства.

На одному з Лос-Анджелеських пагорбів, у кінці звивистої двохсотметрової під'їзної дороги, зведено розлогий будинок з величезними вікнами у сталевих рамах, з яких відкривається чудовий краєвид на долину Сан-Фернандо. Тут мешкає продюсерка та бізнесвумен ПріянкаЧопраДжонас зі своїм чоловіком і колегою НікомДжонасом та їхньою 10-місячною донькою Малті Марі. Зручно вмостившись біля дитячого манежу в сімейній кімнаті, вдягнена в затишний трикотажний топ і штани кольору кориці, з ледь помітним макіяжем і каштановим волоссям, зібраним у низький хвіст, Пріянка здається дуже щасливою.

Реклама

"Гарно придумано! Так, це твої іграшки!" – радіє ЧопраДжонас, дивлячись, як після другого сну, навколо неї крутиться Малті Марі, намагаючись дістати різні дрібнички, розкидані підлогою. Дівчинка, яку її знамениті батьки кличуть "М", бере до рота ляльку, прикріплену до сорочки, чим викликає ще одну похвалу від Пріянки, яка взяла рік перерви в акторській кар'єрі, щоб зосередитися на своїй новій ролі – матері.

Це стало різкою зміною темпу. Від 2000 року, коли Чопра перемогла на конкурсі краси "Міс Світу", вона переходила з одного знімального майданчика на інший, де день у день шліфувала свій акторський талант. Така працездатність зробила з неї найуспішнішу зірку Боллівуду. Світ відкрив її вісім років по тому, коли ПріянкаЧопра отримала головну роль у телевізійному серіалі "Квантико", де зіграла агентку ФБР Алекс Періш. Але й сьогодні глядачі можуть не знати, що до приїзду в Голлівуд вона вже знялася в понад 50 фільмах. Зі своєю продюсерською компанією PurplePebblePicturesПріянка запустила десяток кінопроєктів, а 2021 року до свого портфоліо додала книгу мемуарів "Незавершене" і статус авторки бестселера TheNewYorkTimes.

У травні цього року ЧопраДжонас зіграє головну роль у романтичній комедії "Закохатися знову" ("LoveAgain") із Семом Г'юеном та Селін Діон, де її героїня Міра Рей намагається побудувати особисте життя після втрати нареченого, а одразу після нього вийде трилер братів Руссо "Цитадель", в якому Пріянка грає шпигунку в дуеті з Річардом Медденом.

Кадр з фільму Love Again

Чопра Джонас завжди мислила масштабно. "Це були 20 років роботи на шаленій швидкості, але я завжди думала: "А що далі?" – зізнається вона на початку нашого інтерв'ю, поки Мальті ще дрімає. З невимушеністю господині вона скидає плетені шкіряні капці й закидає ноги на білий диван у формі нирки, що прикрашає вітальню з високими стелями. "Але тепер я відчуваю, що в мене є центр, є відчуття спокою, тому що кожне рішення в підсумку стосується її", – каже жінка і спрямовує погляд у бік журнального столика. На ньому, серед книг та орхідей, Пріянка розташувала планшет, підключений до камери в дитячій кімнаті. "У мене в кімнаті сім камер, – каже вона. – Немає нічого приємнішого, ніж бачити її обличчя, щойно донька розплющить очі".

З кухні заходить Нік. Звукорежисер і актор має хлопчачий вигляд у зім'ятій олімпійці, широких джинсах та кросівках. "Що вам замовити на обід?" – запитує він тихим голосом, перераховуючи кілька варіантів. Пріянка покладається на його вибір, що здається дещо нехарактерним для тої, кого з народження виховували як людину, що робить рішення.

У 7-річному віці її відправили до школи-інтернату для дівчат у Лакхнау на півночі Індії, а у 12 років – до родичів у Америку де вона переїжджала з Айови до Нью-Йорка, з Індіани до Массачусетсу. "Мої батьки" – мати Мадху і покійний батько Ашок, обидва лікарі індійської армії, – "дуже багато зробили для того, щоб я мала розкіш бути вільною у своєму житті та виборі, тоді як інші люди запитували щодо цього: "Серйозно?"", – згадує вона, звертаючи увагу на те, що її незалежне виховання вважалося нетиповим для індійських родин.

ЧопраДжонас зізнається, що почувається вразливою під час інтерв'ю. "Ви бачите мене у всіх соціальних мережах і у ЗМІ у всьому світі, я говорю про все, але, якщо ви придивитеся, то побачите, що я лише поверхнево торкаюся тем", – зауважує вона та пригладжує кінчики свого довгого волосся з теплими відтінками меду та бурштину.

У січні минулого року ЧопраДжонас здивувала 80 мільйонів своїх підписників в Instagram простим постом без світлин, що сповістив про появу Малті: "Ми дуже раді підтвердити, що в нас народилася дитина за допомогою сурогатного материнства. Ми з повагою просимо про приватність у цей особливий час, коли ми зосереджуємося на нашій родині. Щиро дякуємо вам". Ця лаконічна і дещо шаблонна заява зібрала понад три мільйони вподобань і, здається, таку ж кількість обурливих коментарів, неприємних спекуляцій і мізогіністських суджень. Пріянку звинуватили, серед іншого, в "аутсорсингу" вагітності, "оренді" матки з марнославства та придбанні "готової дитини", що, на думку одного з критиків, означало, що біологічна мати не матиме такої ж прив'язаності до дитини, як сурогатна. Чи очікувала вона такої реакції?

"Я відростила товсту шкіру, бо люди постійно обговорюють мене, – каже вона. – Але мені так боляче, коли вони обговорюють мою доньку. Я прошу: "Дайте їй спокій". Вона робить паузу. "Я дуже оберігала цей розділ мого життя з донькою. Тому що це стосується не лише мене".

Ні Пріянка, ні Нік тоді не звернулися безпосередньо до інтернет-спільноти (попри те, що переважна більшість хейту була спрямована, як і передбачалося, на ЧопруДжонас, а не на її чоловіка). Їхнє рішення справляти мовчанку було зумовлене низкою набагато більших труднощів, ніж уявляли коментатори.

Малті народилася на цілий триместр раніше встановленого терміну. Діти, народжені так рано, часто мають проблеми зі здоров'ям. "Я була в операційній, коли вона з'явилася на світ. Вона була така крихітна, менша за мою долоню", – згадує ЧопраДжонас, її голос переривається, коли вона показує свою руку. "Я бачила, що роблять медсестри з інтенсивної терапії. Вони виконують божу роботу. Ми з Ніком стояли поруч, коли вони робили інтубацію. Я не знаю, як вони взагалі знайшли те, що їм було потрібно, в цьому крихітному тілі".

Упродовж наступних трьох місяців новоспечені батьки щодня їздили до відділення інтенсивної терапії новонароджених – спочатку до лікарні Rady в Ла-Хойя, що за кілька годин на південь від Лос-Анджелеса, а потім до місцевої лікарні Cedars-Sinai. "Ми проводили з Малті кожен день, кладучи її по черзі на свої груди", – з ніжністю у голосі згадує ЧопраДжонас.

Попри турбулентність тих перших днів з Малті, погляд Пріянки спокійний – її теплі карі очі не переривають зорового контакту – і її хрипкуватий голос залишається рівним, коли вона розповідає про все, що трапилося. Вона вважає за краще тримати в таємниці конкретні обставини, які привели її та її чоловіка до сурогатного материнства. "У мене були медичні ускладнення, – пояснює вона, – тому це був необхідний крок, і я дуже вдячна, що мала таку можливість. Наша сурогатна мати була такою щедрою, доброю і приємною, і вона дбала про цей дорогоцінний подарунок для нас протягом шести місяців".

Але згадки про тролів, які з припущень зробили гру про те, чому пара найняла сурогатну матір, додає голосу ЧоприДжонас сталевих нот. "Ви не знаєте мене, – каже вона. – Ви не знаєте, через що я пройшла. І моє небажання оприлюднювати сповідь про свої негаразди зі здоров’ям або історію моєї дитини не дає нікому права розповідати щось за мене".

У цей момент Нік висуває голову з кухні, щоб повідомити, що привезли їжу. Інтонації в голосі Пріянки змінюються: "Привіт, любий, – солодко каже вона. – Що ти приніс?" Джонаси дуже гостинні – за першу годину нашої зустрічі вони запропонували мені чай, воду, тарілку з фруктами, горіхами та м'ясом, знову чаю, а потім, курячий салат під середземноморським соусом з ресторану GoopKitchen Гвінет Пелтроу. "Гвінет, візьми мої гроші", – сміється ЧопраДжонас над тим, як часто вони з чоловіком замовляють їжу на винос у цьому закладі по сусідству.

Свій дар частування ЧопраДжонас довела до досконалості, коли стала співвласницею розкішного індійського ресторану Sona, який відчинив свої двері 2021 року в нью-йоркському районі Флетайрон. Молода рестораторка звертає увагу на те, що розмальована зеленими пальмами чашка, з якої я п'ю чай, з першої колекції SonaHome. "Я не хотіла, щоб пейслі (орнамент "огірок". – Прим. ред.) представляв індійську культуру. Це так стереотипно, що захотілося рухатися у протилежному напрямку".

З материнством годування для Пріянки стало новим викликом. Малті щойно почала вживати тверду їжу, і хоча зараз вона здорова і почувається добре, її перші дні після народження залишили відбиток. "Коли вона вперше взяла до рота твердий шматочок, – розповідає ЧопраДжонас, – вона вдавилася, і я злякалася, що вбила її". Підтримка матері та свекрів – Деніз і Кевіна-старшого – була бальзамом на душу. "Вони багато говорили зі мною про це. Мовляв, все нормально. Через те, що я мама з відділення інтенсивної терапії, ставки дуже високі, – каже вона. – Але все вірно, я мушу позбутися цього страху", – обіцяє собі жінка.

На моніторі iPad видно, як Мальті починає ворушитися. "Я швидко нагору, якщо ти не проти", – каже вона. За кілька хвилин Пріянка повертається з дитиною, одягненою у все чорне, окрім кремового банта-пов'язки на пухнастій голівці, і з оберемком іграшок та книжок. Обличчя Малті, якого здебільшого не видно на тих небагатьох світлинах, якими публічно ділилася ЧопраДжонас, дуже схоже на батькове, але в мініатюрі. "Більшість людей кажуть, що вона викапаний Нік. Я в це не вірю", – каже вона зі сміхом. З дитиною на руках Пріянка стає ніжнішою, менш стриманою. Вона веде мене до мініатюрного мандиру (храму) з білого мармуру у дальній частині вітальні, який стоїть навпроти їхньої височенної ялинки, що виблискує сріблястими та рубіново-червоними барвами. Мандир з Шивою в центрі – перше місце в домі, яке Пріянка і Нік показали Мальті. Молитва з донькою залишається їхнім вечірнім ритуалом.

Окрім спонтанних побачень і подорожей, Джонаси їздили в Кабо-Сан-Лукас у Мексиці на 40-й день народження Пріянки та в Аризону на гольф на 30-річчя Ніка – святкування, які вони планували одне для одного. Зіркова пара підтримує зв'язок за допомогою ще одного ритуалу – гри під назвою "покажи й розкажи", яку започаткували ще під час медового місяця, хоча це радше вправа на краще пізнання партнера. "Ми пройшли шлях від нуля до 60", – зізнається ЧопраДжонас, натякаючи на їхні двомісячні залицяння, які за сім місяців завершилися багатоденним весіллям у Мумбаї та Джодхпурі. "Ми не знали про кар'єрний шлях одне одного до того, як зустрілися. Тобто, не знали достатньо. Тому час від часу ми ділимося випадковими подробицями про речі, які робили, коли були молодшими", – розповідає вона.

Нещодавно, після повернення Пріянки з Індії, куди вона їздила як посол ЮНІСЕФ, подружжя повторило гру. Вони дивилися на YouTube відеозаписи інтерв'ю, які актриса давала пресі багато років тому. "Там було так багато відео, у яких я дуже різко висловлююсь, – каже вона шокована. – Я подумала: "Що я приймала, коли мені було 20 років?"" Поки вона розповідає, як вони з чоловіком організували свої робочі графіки так, щоб один з них завжди залишався вдома з Малті, Нік з'являється у вітальні, з кухликом у руках.

– Що ти п'єш? – запитує вона, поки Мальті гортає сторінки "Пригод крихітки Паровозика".

– Якийсь імбирний чай, – невпевнено відповідає він.

– О, чудово, – з усмішкою каже Пріянка.

"Це правда непогано. Наче імбирне печиво. Смакота", – каже він. Коли Малті звивається в маминих обіймах і відсуває книжку вбік, щоб дістати свою улюблену іграшку – плеєр з класичною музикою BabyEinsteinTakeAlongTunes, якою вона махає Ніку, він тихо вітається у відповідь: "Привіт, Малті!". Потім зустрічається поглядом із дружиною, і стає зрозумілим, що протягом багатьох місяців вони були втрьох проти всього світу, всупереч усьому. Я запитую, що він думає про батьківство. "Це краще, що може статися, – каже чоловік. – Це приголомшливо. Радість, хвилювання, все разом". Після того, як Нік йде нагору, Пріянка каже, що в їхніх стосунках він є більш зрілим, попри те, що на 10 років молодший за неї.

"Він не по роках мудрий, – каже вона. – Я постійно отримую від Ніка заохочення, які нагадують мені про мою цінність, коли я забуваю або коли я відчуваю невпевненість. Він допомагає мені дивитися крізь туман. Він бачить найкраще в людях". Після десятиліть безперервної роботи вона дякує Ніку за те, що він допоміг їй заземлитися.

Вона наполягає на тому, що, хоча вони з чоловіком різні за темпераментом – "на відміну від Ніка я говорю мільйон слів на хвилину" – їхні цінності збігаються, коли справа стосується виховання дітей. Мати Пріянки живе з ними останні пів року, щоб допомагати, а зараз відпочиває нагорі, щоб якомога швидше відновитися після операції на плечовому суглобі. Незабаром вона спуститься вниз, щоб нагодувати свою першу онуку вечерею.

Годування – це сімейна традиція. "Коли Малті їсть, навколо неї зазвичай сім людей. Крім нас, це батьки та брат Ніка". Родинна підтримка – те, що дозволяє подружжю залишати час на себе.

Мальті починає репетувати. "Їй треба прогулятися", – пояснює мати, і вони йдуть до манежу. ЧопраДжонас неодноразово перепрошує за те, що ми продовжуємо наше інтерв'ю в ігровій кімнаті, але цікаво спостерігати, як вона легко перемикається між воркуванням з дитиною і розмовами про майбутні проєкти, миттєво переходить з режиму мами в режим роботи. Нещодавно вона почала розглядати акторство лише як свою "денну працю".

"Після 20 років кар'єри я дійшла висновку, що маю збудувати щось більше... У мене є власний продакшен і я можу розповідати історії інших людей з новими режисерками, які хочуть проявити свій талант, – і мої плечі будуть для них трампліном. Я створюю історії з жінками за камерою, яких ніколи не бачила, доки росла". Уклавши угоду на право першого показу зі студією Amazon та працюючи над комедією з акторкою МіндіКалінг на студії UniversalPictures, Пріянка хоче й надалі руйнувати расові та етнічні бар'єри в індустрії розваг.

"Сподіваюся, я відкрию двері для наступного покоління дівчат, і ми побачимо більше індійських та загалом південноазійських акторів у Голлівуді. Я хочу відзначити їхні успіхи й досягнення за межами Індії, на міжнародній арені, тому що ми заслуговуємо на це, – запевняє Пріянка. – Чому б нам не посісти своє місце на головній сцені?"

Наразі найважливіша аудиторія для ЧоприДжонас – поруч із нею в манежі. І ця дівчинка поглядає у бік кухні, натякаючи, що час обідати.

"Я хочу, щоб вона могла озирнутися назад і пишатися моїм вибором, – каже ЧопраДжонас і підхоплює Мальті на руки. – Я хочу зробити все правильно для неї".

За матеріалами www.vogue.co.uk
Текст: Jen Wang
Фото: ZoeGhertner (опубліковано в VOGUEUK та ІнстаграмПріянкиЧопри)
Стиль: LawRoach.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.