До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найкращих фільмів з Віллом Смітом

25 вересня свій день народження святкує американський актор, режисер, сценарист та продюсер Вілл Сміт. У творчому доробку зірки — ціле сузірʼя різноманітних нагород: Сміт — лауреат премій "Оскар", BAFTA, Гільдії кіноакторів США та "Золотого глобусу", а також двох премій "Греммі". Окрім цього, знаменитості належить рекорд — він став першим в історії актором, чиї дев'ять фільмів поспіль збирали в кінопрокаті понад сто мільйонів доларів кожен. Vogue.ua зібрав 6 найкращих фільмів з Віллом Смітом, які має подивитися кожен.

Уілл Сміт
"Погані хлопці", 1995
Фото: IMDb

Цей адреналіновий бадді-муві відкрив Віллу Сміту шлях до великого кіно. "Погані хлопці" — режисерський дебют Майкла Бея. Спочатку він знімав музичні відео та незвичайну рекламу, тому його перший фільм вийшов динамічним і з безліччю спецефектів. За сценарієм, з поліцейської дільниці у Маямі крадуть велику партію заборонених речовин. Повернути зникле доручають сім'янину Маркусу та донжуану Майку. Щоб розговорити єдиного свідка у справі, напарники повинні вдавати один одного. "Погані хлопці" мають продовження. Другу частину зняли через вісім років, а третя вийшла в 2020 році, проте отримала неоднозначні відгуки.

Реклама

"День Незалежності", 1996

Фото: IMDb

Після "Поганих хлопців" карʼєраВіла Сміта пішла вгору. Наступною картиною у фільмографії зірки стала "День Незалежності", де актор зіграв головну роль. Фантастичний блокбастер "День Незалежності" став найуспішнішою стрічкою 1996 року та зоряною годиною німецького режисера Роланда Еммеріха. Вілл Сміт привніс у бойовик багато особистої чарівності й одразу перейшов із категорії зірок-початківців до касти найбільш затребуваних артистів.

"Люди в чорному", 1997

Фото: IMDb

Роль агента Джея спочатку пропонували зірці "Друзів" Девіду Швіммеру, але потім творці звернули увагу на Вілла Сміта: його образ у нещодавньому ситкомі "Принц з Беверлі-Гіллз" справив на них велике враження. Міф про агентів, які нібито знають про існування інопланетян, був дуже популярним у США другої половини ХХ століття. Фільм Баррі Зонненфельда заснований на коміксі, який доволі кумедно обігрує цю теорію змови. Картина має ще дві частини, проте саме першу прихильники вважають найуспішнішою.

"Я, робот", 2004

Фото: IMDb

Зігравши роль ДелаСпунера у фільмі "Я, робот", Вілл Сміт довів, що здатний зіграти не тільки типового гарного хлопця, а й набагато неоднозначнішого персонажа. Вільна екранізація збірки оповідань Айзека Азімова сподобалася глядачам, а сюжет вийшов бадьорим та інтригуючим.

"Сім душ", 2008

Фото: IMDb

У фільмі "Сім душ" Вілл Сміт не лише зіграв головну роль, а ще й виступив виконавчим продюсером, що стало його дебютом у цьому плані. Сентиментальна стрічка про жертовне кохання та спокутування гріхів побудована досить незвичайно: лише наприкінці історії стає ясно, що до чого. І саме за це фільм так полюбився не тільки глядачам, але й кінокритикам.

"Король Річард", 2021

Фото: IMDb

У біографічному фільмі "Король Річард" Вілл Сміт зіграв батька двох найвідоміших американських тенісисток — Вінус і Серени Вільямс. Але такими завзятими і непохитними сестри були не завжди, і фільм Рейнальдо Маркуса Гріна розповідає, через що їм довелося пройти на шляху до успіху. За свою роль Сміт здобув довгоочікуваний "Оскар". Причому образ вийшов неоднозначним: хоча Річард любив своїх дітей, це не стало не заваді проведенню нескінченних виснажливих тренувань. Натомість Вілл у цій ролі шикарно показав себе як драматичний актор.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.