До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В очах твоїх юність: Сергій Жадан знявся в чуттєвому кліпі Христини Соловій

"Юність" — новий щемкий трек співачки Христини Соловій: історія кохання, історія про бажання жити й любити попри все. У кліпі на трек "Юність" знявся український письменник і музикант Сергій Жадан: з Христиною Соловій вони грають чуттєву історію кохання. "Це була унікальна нагода опинитися в кадрі з улюбленою співачкою", — каже Жадан.

Реклама

Ідея колаборації із Сергієм Жаданом у співачки виникла ще рік тому, коли до концерту пам’яті музиканта Міська Барбари Христина створила кавер пісні "Я помру від застуди" легендарних "Мертвих Півнів" на слова письменника. Ось як про це розповідає сама Христина.

"Ще до великої повномасштабної війни домовилися створити щось разом. Сергій Жадан найкраще втілив образ головного героя в моєму кліпі, бо в його поезії так само присутня вічна юність, а в його особистості я відчуваю збірний образ дорослої й упевненої, сучасної української культури. Але до останнього моменту ми не були впевнені, що знімання відбудеться. Через обстріли й повітряні тривоги, а також через наші із Сергієм щільні концертні графіки. Та все вдалося, і в цей холодний листопадовий день світило сонце. Тож дві години на холоді, на мотоциклі з оголеними ногами теж важко назвати складністю... Маю також відзначити чуттєву роботу неймовірного оператора Сергія Бандераса. Під час знімання одного з моїх синхронів у машині я навіть побачила в його очах сльози. Він зізнався, що не очікував такої невимушеності, що сльози його — від краси. Нам усім зараз так потрібна краса, ніжність і щирість".

Щодо Сергія Жадана, то один з найвідоміших українських письменників не вперше виступає в ролі актора. У фільмографії Жадана — стрічки "Поводир" Олеся Саніна, "Дике поле" Ярослава Лодигіна та короткометражні фільми.

"Для мене це не про експерименти — радше про рівновагу, — каже Жадан. — До того ж з розповіді Христини розумів, що буде щось несамовите. Лишалося повірити й долучитися... Мені цікава ця ностальгія за юністю. Прустівська, можливо. В нашій поезії про це писав Андрухович в "Елегії післяноворічного ранку". Відчуття того, що вічність тебе оточує, що вона не лише попереду — вона тебе наповнює. Христина написала дивовижно щемку й пронизливу пісню про тих (і для тих), хто нині балансує в цьому світі, в його протягах, його спалахах, його відблисках. Так нині вміє лише вона".

"Юність" — перший сингл з ІІІ частини альбому "Rosa Ventorum". Над звучанням пісні працював український музичний продюсер Павло Литвиненко, а кліп зняв режисер Віктор Скуратовський, який раніше працював з Христиною над відео до пісні "Біжи, Тікай" в дуеті з Сашею Чемеровим.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.