До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все про новий альбом Флоренс Велч і її дебютну книгу

Цього літа Флоренс Велч, солістка британської групи Florence and the Machine, презентує новий альбом High as Hope і дебютну книгу.

У тому, що Флоренс Велч написала книгу, немає нічого дивного: вона – чудовий оповідач. Кожна її пісня – як мінімум, казка, а іноді і роман, частіше готичного характеру: про відьом (Which Witch), жадобу до життя (Hunger), гріхи (Bedroom Hymns) або святого апостола Юду (St. Jude). Любов до містичних історій у Флоренс від мами, проректора Королівського коледжу Лондона, професора з історії та літератури епохи Ренесансу. Від тата – успішного рекламіста, у якого була колекція платівок The Rolling Stones і The Beatles, – любов до музики. У книзі знайшлося місце для обох пристрастей.

Реклама
Флоренс Велч (фото – Tina Barney)

Книгу Useless Magic (буквально "Марна магія") презентує 5 липня видавництво Penguin. Видавець Джуліан Аллан розповідає, що вмовляв Флоренс написати книгу декілька років. Як і у випадку з музикою групи Florence and the Machine, Useless Magic – річ дуже особиста: це розповідь про те, з чого складається життя Флоренс Велч, – її поезія, лірика і малюнки. "Мої пісні можуть бути неймовірно пророчими, вони начебто підсвідомі попередження, але найчастіше я і сама не знаю, що намагаюся ними сказати, та іноді не розумію цього навіть через багато років, – пояснює Флоренс назву книжки. – Або, буває, пророкування збувається і я не можу нічого зробити, тому це дійсно схоже на марну магію".

Такий вигляд матиме обкладинка дебютної книги Флоренс Велч

Флоренс і сама зразковий читач, вона стежить за всіма новинками британської літератури та ділиться враженнями про прочитане в своєму книжковому клубі в Instagram-акаунті @betweentwobooks, де у неї майже 100 тисяч підписників. Одне з останніх відкриттів Флоренс – 29-річна британська поетеса Ірса Дейлі-Уорд родом із Західної Африки, чия нова книга з'явиться у Penguin практично одночасно з дебютом Велч. У минулому модель, а зараз феміністка і активістка, Ірса написала відвертий збірник поезії, у якому розповіла про свій досвід боротьби з дискримінацією і відсутністю різноманітності в модельному бізнесі, – як пояснює її видавець, "перетворила свій біль в літературу". Флоренс називає Ірсу своєю "літературною сестрою".

Я дістаю свої таємниці, бажання і пристрасті з підсвідомості і будую з них альбом – як будинок, камінь за каменем

Сама Флоренс зараз неохоче відповідає на запитання медіа – вона з головою поринула в роботу над новою платівкою High as Hope, реліз якої запланований на 29 червня. Попередній альбом вийшов три роки тому, і за цей час вона встигла попрацювати над двома великими проектами: написала саундтрек до фільму Тіма Бертона "Будинок дивних дітей" і до комп'ютерної гри Final Fantasy.

Пісні з нового альбому можна почути вживу: 12 липня в Іспанії стартує турне Florence and the Machine

У новому альбомі 10 пісень. "Він про те, що не завжди можна висловити словами", – розповідає Флоренс. У ньому є колаборації з діджеєм і продюсером Jamie xx, американським джазменом і саксофоністом Камасі Вашингтоном і юною співачкою з Північної Кароліни Келсі Лу, чия меланхолійна музика перегукується з настроями самої Флоренс. Вибір музикантів співачка пояснює просто: "Не люблю повсякденність і нудьгу, люблю магію і обожнюю почуватись дитиною. З ними це вдається".

Кадр, який ілюструє цей текст, зрежисирувала Грета Гервіг – американська актриса і режисер, оскарівська номінантка і близька подруга Велч. Вони знайомі п'ять років і весь цей час хотіли попрацювати разом. Назва зйомки звучить як заголовок до готичного роману – "Домашнє королівство, терор і краса". Гервіг перетворила Флоренс у навіжену принцесу, замкнену у власному замку. Під час зйомки дівчата говорили про самотність, кіно, музику, любов – і про новий альбом Florence and the Machine.

"Мій екс-бойфренд говорив: "Ти наче будуєш великий будинок, куди я не можу увійти". Це і є робота над альбомом High as Hope: я дістаю свої таємниці, бажання і пристрасті з підсвідомості і будую з них альбом – як будинок, камінь за каменем. А потім шукатиму ключі від дверей".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.