До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukraine Is: дебютний альбом співачки ROXOLANA

Ukraine Is — дебютний альбом молодої української співачки ROXOLANA. Назва альбому точно передає його суть: альбом поєднує в собі українську поезію й сучасну музику. В Ukraine Is можна почути пісні на слова Лесі Українки, Ліни Костенко та інших українських поетів.

До альбому ввійшло п’ять оригінальних композицій, створених на слова поетів різних епох — Івана Франка, Ліни Костенко, Юрія Іздрика, Лесі Українки та Михайля Семенка. Дві з них записано в дуеті з відомими виконавцями: пісню "ФРАНКО" ROXOLANA заспівала з Ніною Матвієнко, а трек "Не своя" — з одним з найпопулярніших українських гуртів KAZKA. Також до альбому Ukraine Is увійшла нова робота Роксолани — пісня "Горить моє серце", написана на слова Лесі Українки.

Реклама

На ідею альбому надихнуло захоплення поезією самої Роксолани. У коментарі vogue.uа вона сказала, що полюбила поезію ще в дитинстві.

"Десь у шостому класі я придумала таку річ: щоб легше вчити вірші, я вирішила класти їх на музику й робити з них пісні. Тоді вони легше запам’ятовувалися. Гадаю, у результаті все це ще в юності вплинуло на те, як я сприймаю поезію й музику та їхній симбіоз. У мене немає улюблених поетів — я ціную всіх, але, працюючи над піснею, передусім орієнтуюся на те, як звучить той чи інший вірш, як співзвучні між собою слова і як це може звучати в різній ритміці. Всі поезії в альбомі мені дуже подобаються. Мені дуже імпонує відчуття, що я фактично можу один твір зробити іншим, перевести в іншу художню площину. Так вийшло з треком „Говори" на слова Юрія Іздрика. Я лише згодом зрозуміла, що його вірш „Молитва" про діалог з Богом, а я його подала по-іншому, і побачила в ньому абсолютно своє. У цьому і є сила мистецтва — кожен може його читати по-своєму".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.