До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Onuka і The Maneken написали музику до онлайн-опери

"Український конструктивізм" — це мультимедійний онлайн-проєкт, який охоплює сучасну музику, хореографію та візуальне мистецтво. Проєкт присвячений українській конструктивістській архітектурі. Над його створенням працює зіркова команда — лідерка гурту ONUKA Ната Жижченко, саундпродюсер і композитор Євген Філатов (The Maneken), україно-данський художник Сергій Святченко і данський хореограф, балетмейстер Королівського данського балету Себастіан Клоборг. Прем’єра проєкту відбудеться онлайн.

Колаж Сергія Святченка

Проєкт "Український конструктивізм" ґрунтується на глибокому дослідженні архітектури та історії України, і привертає увагу до проблеми збереження культурної спадщини. Сценарій до нього написали дослідниця конструктивізму, авторка книжки "Soviet Modernism. Brutalism. Post-modernism. Buildings and Structures in Ukraine 1955—1991" Євгенія Губкіна та історик Ярослав Переходько. Автори взяли за основу реальні події. У центрі сюжету — спогади про перебування в Харкові на початку 30-х років XX сторіччя Лотти Бейсе, молодої німецької архітекторки з Баугауза. Розквіт авангардних мистецтв, науки, архітектури та піднесення національної самосвідомості, характерне для українських "бурхливих двадцятих", обривається з появою в Радянському Союзі тоталітарної системи.

Реклама
ONUKA в кліпі GUMA

Ната Жижченко (Onuka) і Євген Філатов (the Maneken) не лише написали музику до цього перформансу, а й стануть амбасадорами проєкту. Для артистів це не перше звернення до теми української модерністської архітектури: місяць тому гурт ONUKA випустив кліп на пісню GUMA, який зняли в знакових модерністських локаціях Києва — це готель "Салют" і бібліотека КПІ, Київський палац дітей та юнацтва.

Колаж Сергія Святченка

Проєкт утілено за підтримки Українського культурного фонду. У його межах триватиме програма лекцій і заходів, за якою можна стежити на сторінці Facebook.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.