До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одне серцебиття: Тіна Кароль присвятила нову пісню Україні

У День Незалежності України співачка Тіна Кароль презентує пісню під назвою One Nation Under Love . Її спеціально для Тіни написала легендарна американська композиторка Даян Воррен, володарка премій "Оскар", "Золотий Глобус" та "Греммі" й авторка гітів Селін Діон, Вітні Г’юстон і Шер.

Тіна Кароль
Тіна Кароль

Лайв на нову пісню, яка в українській версії отримала назву "Одне серцебиття", був записаний в особливих місцях: Тіна Кароль виконала її біля оновленого монументу "Україна-мати", а Даян Воррен — на фоні Статуї Свободи. Складно знайти більш символічні локації для запису пісні, яка присвячена народу, що бореться за свою свободу — і який сьогодні підтримує увесь свідомий світ.

Ідея такої колаборації народилася понад пів року тому. За словами Тіни Кароль, їй було важливим "побудувати музичні зв'язки" між Україною та Сполученими Штатами і вкотре нагадати світові, що "Україна — незалежна держава, на яку напали і яка захищає своє".

Реклама

"На жаль, Україна вже не на першому місці в новинах, у світі починається свій політичний сезон, тому ми маємо привертати увагу. Я просто відкрила телефонну книгу і почала зв’язуватися зі своїми контактами за кордоном, обговорюючи різні творчі ідеї. Чат за чатом я вийшла на Джоша Едмонда з Sony BMG Music Entertainment, який сказав, що тільки Даян Воррен зможе написати пісню про Україну, про наш супротив, про об’єднання держав, які підтримують нас".

Даян Воррен — світова легенда, пісні якої ви точно чули. За останні 30 років вона працювала з найвідомішими виконавцями світу, від Селін Діон, Вітні Г'юстон і Aerosmith до Леді Ґаги. Un-Break My Heart Тоні Брекстон і Because You Loved Me Селін Діон — саме Воррен написала ці гіти, які десятиліттями слухали та продовжують слухати люди по всьому світу, захоплюючись їхнім масштабом, урочистістю та мелодикою.

Тіна Кароль та Даян Уоррен
Тіна Кароль та Даян Уоррен

В інтерв’ю українському Vogue Даян Воррен зізнається: написала One Nation Under Love за тиждень, на одному диханні, хоча зазвичай робота над такими складними піснями триває довше. Легендарна композиторка називає можливість створити цю пісню честю для себе. "Я написала One Nation Under Love про країну, якою захоплююся. Я підтримую вас та вашу боротьбу. Ця пісня написана передовсім для українців, але також і для всього світу, і я сподіваюся, що світ сприйме наше з Тіною послання".

Для Даян Воррен це соціальна пісня — тобто можливість висловити свою громадянську позицію.

Співачка згадує: коли прийшла на студію в Лос-Анджелесі і почала співати, Даян дуже сподобався її вокал, проте вона зауважила: "У тебе є акцент, треба попрацювати". "Але вона не думала, що я впораюсь із ним за один день, — сміється Кароль. — Та ніщо не стане тобі на заваді, якщо ти on a mission, якщо ти віриш". Сама Даян у бесіді з Vogue називає Тіну "українською Селін Діон зі своїм характером" та каже, що та "надзвичайно пристрасна та професійна у роботі в студії".

One Nation Under Love виходить на міжнародному лейблі, який є частиною музичного гіганта Sony BMG Music. Пісня матиме велику медійну підтримку — голос Тіни Кароль лунатиме з плейлистів різних країні світу, а у вересні, під час Генеральної асамблеї ООН, лайв-відео демонструватимуть на величезних екранах на Таймс-сквер.

Тіна зізнається, що музично це складна пісня, яка "потребує потужного вокалу, музичної грамотності і навички тримати цей вокальний тонус від початку до кінця". Проте для неї це не тільки цікавий творчий експеримент, а й можливість поговорити зі світом та використати м'який, але помітний вплив культурної дипломатії. "Ми постійно маємо пояснювати за кордоном, що Україна не є агресоркою, що на нас напали, що це повномасштабне вторгнення в нашу державу — адже ворог не спить і веде свою пропаганду".

Український текст пісні, у приспіві якого повторюються такі важливі слова "міцно тримаймо стрій", Тіна написала з музикантом Андрієм Безкровним. Артистка зізнається: це присвята героям та шана Збройним Силам України.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.