До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали новий альбом гурту The Elephants

На лейблі Vidlik Records, який заснували Ната Жижченко (Onuka) і Євген Філатов (The Maneken), з'явився новий альбом The Shades гурту The Elephants. Три роки тому 17-річні на той момент музиканти з Сум підкорили спочатку саундпродюсера Євгена Філатова, а потім і всю Україну (в тому числі і Vogue UA, який зробив музикантів героями червневого номера 2016 року). Фактично вдома, "на коліні", двоє на той момент хлопців складали романтичні англомовні фолк-балади і робили це так професійно і стильно, що мало хто міг повірити, що це народжується в Сумах.

The Elephants

Через три роки The Elephants у новому складі випускають платівку The Shades. "Альбом починав робити один гурт, а закінчив інший", – каже фронтмен Діма Циганенко. За останні півтора року склад The Elephants повністю змінився. Разом з тим, змінилося і звучання гурту. У ньому знайшлося місце і для панку, і для блюзу, і для фолку, і для романтичних 70-х. Про те, як працювали над альбомом, Vogue.ua розпитав лідера гурту Діму Циганенка – єдину людину, яка у складі з заснування, і Євгена Філатова, куратора та музичного продюсера The Elephants.

Реклама

"Коли три роки тому я вперше почув The Elephants, мене зачепило нетипове виконання і сам матеріал. Складно було здогадатися, що це молоді хлопці з міста Суми. Незважаючи на те, що звучання, настрій і навіть склад колективу змінився, я підкреслюю талант Діми в написанні пісень, мелодій і музики в цілому. Мені подобається його музичне мислення. Авторське бачення допомагає йому логічно розвиватися і народжувати нове, не зраджувати свої принципи та ідеали. Моя участь в альбомі була здебільшого як продюсера. Я допомагав з необхідними тембрами. Ми підібрали інструменти для нового складу. Для мене, як для продюсера, головне завдання полягає в тому, щоб не перешкодити початковому баченню артиста – зробити все можливе, щоб результат вдався таким, яким його бачив автор на самому початку процесу".

The Elephants

Лідер гурту Діма Циганенко каже, що він – меломан і, коли працював над альбомом, слухав багато музики. "Я люблю шістдесяті і дев'яності. Тому альбом вдався частково у стилі бріт-поп, а місцями – психоделічний. Я просто слухав свої улюблені гурти, як і завжди. На мене дуже вплинули Beach Fossils, Blur, Mac Demarco, Tame Impala. І цей список можна продовжувати нескінченно".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.