До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гурт TVORCHI переосмислив пісню Скрябіна "Два озера повні сліз"

Гурт TVORCHI представив власне прочитання відомої пісні Кузьми Скрябіна "Два озера повні сліз" 2001 року. Вона стала одним із саундтреків фільму "Я, "Побєда" і Берлін" за мотивами повісті Скрябіна, що виходить у прокат 14 березня.

Реклама

"Скрябін — справжня легенда, унікальний музикант, якого зараз не вистачає, — коментує гурт TVORCHI. — "Два озера повні сліз" — пісня, яка переповнює смутком та водночас любов’ю. Вона як подорож на тій самій "Побєді", про яку писав Кузьма. Слухаєш пісню, і ніби їдеш з пункту А в пункт Б, відкриваючи для себе нове. В ній немає класичної структури, тому ця меланхолійна "поїздка" щоразу приносить нові емоції".

TVORCHI

Стрічка "Я, "Побєда" і Берлін" знята за мотивами однойменної повісті Кузьми Скрябіна, що вийшла у видавництві "Фоліо" в 2006 році. Події фільму відбуваються у 1990-ті роки. За три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій "Побєді". Кажуть, там є колекціонер, готовий обміняти жовту бестію на шестисотий "мерс". Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому на новій тачці, а хлопцям з гурту — встигнути на виступ. Вже з перших хвилин подорожі все, звісно, йде не за планом. Проте точно відомо одне: пригода допоможе героям знайти справжнє призначення. Головну роль у фільмі зіграв актор Івано-Франківського драмтеатру Іван Бліндар.

"Я, "Побєда" і Берлін"

Загалом до створення саундтреку стрічки долучилися 16 українських музикантів, які записали свої версії гітів Кузьми Скрябіна — серед них Тіна Кароль, MONATIK, Wellboy, O'Torvald. Почути пісні можна буде вже з 14 березня, коли "Я, "Побєда" і Берлін" вийде у прокат.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.