До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український гурт Kalush Orchestra – переможці "Євробачення-2022"

У Турині відбувся фінал конкурсу "Євробачення-2022", перемогу на якому здобула Україна. Український гурт Kalush Orchestra переміг у конкурсі з великим відривом, здобувши рекордний 631 бал загалом від міжнародного журі та глядачів. Ведучий "Євробачення" в Україні Тимур Мирошниченко присвятив цю перемогу Збройним силам України.

Найголовніше відбулося після виступу Kalush Orchestra: фронтмен Олег Псюк знайшов буквально кілька секунд після виступу, щоб сказати слова, що від нього очікувала вся країна. "Я прошу вас усіх. Допоможіть Маріуполю! Допоможіть Азовсталі просто зараз!" – закликав музикант підтримати наших захисників Маріуполя. Цей палкий заклик наживо в ефірі конкурсу, який дивляться мільйони глядачів, – історичний момент. Упродовж років "Євробачення" завжди залишалося розвагою, пісенним конкурсом для попартистів, але слова української групи Kalush Orchestra свідчать: нема доречного чи недоречного місця для того, щоб говорити правду.

Реклама

У гугл-трендах пошук за запитом "Азовсталь" після заклику на "Євробаченні" зріс у кілька разів.

Нагадаємо, Kalush Orchestra – гурт, що створений 2021 року, а його кістяк складає етно-реп-гурт Kalush. Група, заснована у 2019 році, отримала назву на честь українського містечка Kalush на Івано-Франківщині, звідки родом лідер групи, репер Олег Псюк. Право представляти країну на конкурсі вони отримали після дискваліфікації Аліни Паш.

На "Євробаченні" Kalush Orchestra перемогли з треком "Стефанія", що спочатку був присвячений мамі Олега Псюка. Але після повномасштабного вторгнення росії цей трек набув нового значення: зараз "Стефанія" – це щира присвята всім матерям України, які чекають свої синів і дочок з війни, а також нашій батьківщині Україні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.