До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 артистів, заради яких варто відвідати Atlas Weekend

3 липня в Києві розпочнеться фестиваль Atlas Weekend, який відбудеться вже вчетверте. За шість днів на семи сценах виступлять більше 200 артистів, серед них: The Chemical Brothers, Placebo і Бенджамін Клементін. Vogue UA представляє свій альтернативний лайн-ап найкращих музикантів фестивалю.

The Chemical Brothers
The Chemical Brothers

7 липня

Реклама

The Chemical Brothers зробили всесвітньо відомим стиль біг-біт і отримали чотири премії Греммі. Першу з них ще 20 років тому, 1998-го, за хіт "Block Rocking Beats". На сцені Atlas Weekend у Chemical Brothers буде складне технічне оснащення. Вони везуть з собою чотири вантажівки техніки: величезних кібер-роботів, світлове та лазерне шоу, екрани. Нещодавно музиканти представили тизер нового треку – зухвалий 14-секундний кліп дезорієнтуючих шумів і білих масок. Можливо, гостям фестивалю вдасться першими послухати новий матеріал групи.

Placebo

8 липня

Справжньою подією стане приїзд легендарних Placebo. Ідоли британського року – ще один хедлайнер фестивалю Atlas Weekend 2018! У їхньому арсеналі – мільйони проданих альбомів, перемоги в знакових преміях, колаборації з Девідом Боуї. Placebo відвідають Україну вже четвертий раз. Їх перший виступ відбувся 2007 року, пізніше музиканти виступали в Києві 2010 року і востаннє – 2012-го. Останній альбом – EP Life's What You Make It – група представила 2016 року.

Benjamin Clementine

6 липня

Ліричний британець Бенджамін Клементін, одне з головних музичних відкриттів останніх років, часто виступає в Києві. Останній його концерт відбувся в листопаді 2017 року – тоді Клементін представляв альбом I Tell a Fly. Його концерти – це імпровізація в кожній секунді: від виняткових фортепіанних замальовок до його власного настрою і спілкування з публікою. З чуток, на фестивалі Бенджамін представить нову програму спільно з львівським оркестром.

5’nizza

4 липня

Історія двох друзів-музикантів з Харкова – Андрія Запорожця і Сергія Бабкіна – тривалістю 20 років зараз знову актуальна: минулого року музиканти об'єдналися і випустили альбом "Ку" після 10-річної перерви. В "Ку" увійшло 14 треків. "Це тепле вітання після довгої відсутності, – розповідає Сергій Бабкін. – Ми дбайливо зберігаємо ту складову, за яку нас якось так сильно полюбили. Цей альбом – своєрідний сплеск, якийсь клубок вражень, емоційних потрясінь, переосмислених поглядів на світ і життя в цілому".

HER

3 липня

Дуже популярна у Франції група HER стильно міксує поп-музику, джаз і провокаційні візуальні ефекти. Група народилася 2015-го, через рік їх музика стала знаменитою на весь світ після того, як зазвучала в рекламі Apple, 2017-го група випустила дебютний альбом Her, а цього року на фестиваль Atlas Weekend їх запросив Іван Дорн і його лейбл Masterskaya (за чутками, Дорн готує реліз з Her). Сьогодні група складається з однієї людини: Віктор Сольф виступить в перший день фестивалю, 3 липня, чим розбавить виключно український лайн-ап.

ДахаБраха

6 липня

Застати групу "ДахаБраха" в Києві – велика вдача: цього літа команда зіграє на декількох фестивалях в США і Канаді, а також на фестивалі Sziget. "ДахаБраха", створена 14 років тому режисером Владом Троїцьким в стінах театру "ДАХ", активно продовжує світову експансію: так, їх трек "Що з-під дуба" можна почути в кампейні нового бренду Девіда Бекхема House 99.

Сцена Masterskaya

3 липня

У лейбла Івана Дорна на цьогорічному фестивалі буде окрема сцена. Вона працюватиме в перший, безкоштовний, день фестивалю, 3 липня. Її хедлайнер – французька група Her. Також на Atlas Weekend можна буде почути найяскравіших артистів – YUKO, [O], Jonathan Livingston і білоруський проект "Союз".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.