До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найстильніших кліпів, у яких знялися знамениті моделі

Упродовж багатьох років супермоделі не раз з’ являлися в епізодичних ролях у кліпах як невеликих інді-гуртів, так і всесвітньо відомих музикантів. Від Лінди Євангелісти й Шанель Іман до Белли Гадід та Каї Гербер — ми зібрали найкращі "модельні моменти" в музичних відео.

Белла Гадід у кліпі Offset — CODE (2022)

Хоча у відео репера Offset на трек CODE Беллі Гадід не довелося надто відходити від повсякденної роботи, у ньому вона має абсолютно бездоганний і гламурний вигляд у найефектніших ансамблях. У кліпі модель з’являється в блискучому бікіні, всипаному кристалами, відповідних черевиках, аксесуарах, а також в ефектному канарково-жовтому пухнастому пальті — все Balenciaga.

Реклама
Кая Гербер у кліпі Rainsford — Crying In The Mirror (2020)

Кая Гербер зіграла в кліпі Rainsford на пісню Crying in the Mirror. Rainsford — це музичний проєкт Рейні Куоллі, дочки акторки Енді Макдавелл. Зрежисувала цю чуттєву романтичну історію інша відома манекенниця — Кара Делевінь.

Шанель Іман, Джоан Смоллс і Джордан Данн у кліпі Бейонсе – Yoncé (2013)

До знімання кліпу свого гіта 2013 року Yoncé Бейонсе залучила улюблених моделей — Шанель Іман, Джоан Смоллс і Джордан Данн. На відео дівчата танцюють у сольних кадрах і разом із самою Бейонсе.

Сінді Кроуфорд, Наомі Кемпбелл, Єва Герцигова, Гелена Крістенсен у кліпі Duran Duran — Girl Panic (2010)

Легендарні супермоделі Сінді Кроуфорд, Наомі Кемпбелл, Єва Герцигова, Гелена Крістенсен і Ясмін Ле Бон знялися в кліпі Duran Duran на пісню Girl Panic. Кожна з моделей зіграла окремого учасника гурту: Саймона Ле Бона, Ніка Роудса, Джона Тейлора, Роджера Тейлора й Енді Тейлора. За сюжетом героїні розважаються в Лондоні та відтворюють гедоністичні вечірки 1980-х і 1990-х.

Клаудія Шиффер у кліпі Westlife – Uptown Girl (2000)

Клаудія Шиффер знялася в кліпі на пісню Uptown Girl ірландського бой-бенду Westlife. Свого часу гурт був неймовірно популярним у Великій Британії, а пісня Uptown Girl була кавером Westlife на класичну композицію Біллі Джоела 1983 року.

Лінда Євангеліста у кліпі Джорджа Майкла – Too Funky (1992)

Лінда Євангеліста, одягнена в Mugler з голови до п’ят, знялася в гітовому відео Джорджа Майкла на пісню Too Funky. Легендарна супермодель дефілює подіумом у розкішних убраннях разом з Євою Герциговою, Надею Ауерманн і Тайрою Бенкс.

Наомі Кемпбелл у кліпі Майкла Джексона — In the Closet (1992)

На тлі пустельного ландшафту та палючого сонця юна Наомі Кемпбелл додає жару у відео Майкла Джексона на пісню In the Closet.

Іман у кліпі Майкла Джексона — Remember the Time (1992)

Коли Майклу Джексонові знадобилося вибрати когось на роль Нефертіті в кліпі Remember the Time, супермодель Іман була очевидним вибором через її неймовірну схожість з єгипетською царицею. Відео вийшло в 1992 році, стало неймовірним гітом і сьогодні вважається найзнаковішим та одним з найдорожчих кліпів в історії.

Гелена Крістенсен у кліпі Кріса Айзека – Wicked Game (1990)

У 1990 році Гелена Крістенсен знялася в кліпі Кріса Айзека на культову пісню Wicked Game. Свого часу музичний телеканал MTV назвав цей кліп "Найсексуальнішим відео всіх часів".

Крісті Тарлінгтон, Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд, Тетяна Патіц і Лінда Євангеліста в кліпі Джорджа Майкла — Freedom! ’90 (1990)

У кліпі на мегагіт Джорджа Майкла Freedom знялися найвідоміші супермоделі всіх часів. У культовому відео 1990-х з’явилися Крісті Тарлінгтон, Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд, Тетяна Патіц і Лінда Євангеліста. Окрім того, Крісті, Лінда, Наомі й Сінді закривали осінній показ Versace 1991 року під пісню Freedom.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.