До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відмова від алкоголю допоможе повернути шкірі молодість

У гонитві за ідеальною шкірою ми робимо безліч косметичних процедур, наносимо незліченну кількість кремів і сироваток, п'ємо багато води, але головний секрет збереження нашої шкіри завжди був у нас під носом: перестати пити алкоголь або значно скоротити вживання алкогольних напоїв. Адже алкоголь – це точно не еліксир молодості і здоров'я, а радше навпаки – головний ворог нашої шкіри.

"Алкоголь є однією з найгірших і найбільш агресивних речовин, що руйнують вашу шкіру. Я завжди кажу своїм клієнтам, якщо ви хочете постаріти – пийте більше алкогольних напоїв", – розповідає про ефект алкоголю нью-йоркський дієтолог Гайро Родрігес. Американському Vogue фахівець розповів про те, як негативно може вплинути на нашу шкіру алкоголь, і що краще пити тим, хто іноді розважається кількома келихами ігристого або напівсухого.

Реклама
Перша проблема – зневоднення

Перший негативний ефект від алкоголю – зневоднення, адже він фактично виводить всю рідину зі шкіри. Алкоголь впливає на слизову оболонку підшлункової залози, печінки і пошкоджує нашу шкіру. Якщо ви подивитеся на жінку, яка пила протягом 20 або 30 років, і на жінку того ж віку, яка ніколи не вживала алкоголю, можна побачити величезну різницю у стані їх шкіри, адже від дегідратації виникають зморшки, з якими ми маємо на 10 років старший вигляд.

Друга проблема – запальні процеси

Алкоголь у буквальному сенсі спалює тканини нашого організму. Напій викликає системне запалення шкіри і алергічну реакцію, яка, у свою чергу, викликає почервоніння шкіри. Ви ж помічали легкий рум'янець після кількох келихів? Спочатку ви думаєте, що нічого критичного в цьому немає, але, якщо продовжувати вживати алкоголь протягом довгого часу, – від систематичного почервоніння на обличчі вам вже нікуди не втекти.

Фото: Bert Stern, Vogue, квітень 1962
Все можна відновити

Якщо ви вирішили відмовитися від згубного напою, то у нас є хороша новина: тіло і будь-який його орган, в тому числі шкіра, має здатність до швидкої регенерації. Все залежить лише від одного фактора: як довго ви наносили шкоду своєму організму у вигляді алкоголю. Якщо ви п'єте від 15 до 20 років і вирішили кинути, це добре, але чи зможете ви відновити свою шкіру до нормального стану в 50-річному віці? Запам'ятайте: знищенням колагену ви знищуєте свою молодість.

Мудро вибирайте напій

Головне запитання: який алкоголь мінімально шкодить стану шкіри. Різні напої по-різному впливають на шкіру, але, як правило, чим він прозоріший – тим краще: горілка, джин і текіла швидше виводяться з організму. Тому якщо ви збираєтеся пити – пийте горілку, її складові набагато швидше покидають ваше тіло, ніж будь-які інші напої.

Пийте алкоголь якомога рідше

У 20-річних алкоголь виводиться з організму приблизно через три години, а ось у 40-річних це займає в середньому 33 години. Іншими словами, якщо вам 40, і ви випили в понеділок, не пийте до середи. Зведіть до мінімуму вживання алкоголю і пам'ятайте: чим менше напоїв – тим менше шкоди для вашої шкіри.

Підтримуйте водний баланс

Ще одна мудра порада для тих, хто любить алкоголь: запивайте його звичайною водою. Це посилить сечогінний ефект і алкоголь швидше вийде з вашого організму. Ця порада звучить протягом останніх 2000 років, але її чомусь мало хто застосовує, а даремно.

За матеріалом: vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.