До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

IKEA розкрила таємницю приготування своїх фірмових мітболів

Крім функціональних і мінімалістичних меблів, IKEA славиться своїми фірмовими мітболами, рецептом яких компанія поділилася в мережі (завдяки карантину, до речі).

Photo: Joe Lingeman

Інгредієнти

На чотири порції.

Реклама

Для мітболів знадобиться:

500 г яловичого фаршу;

250 г свинячого фаршу;

1 цибулина (дрібно нарізати);

1 зубчик часнику (розім'яти або дрібно нарізати);

100 г панірувальних сухарів;

1 яйце;

5 ст. л. жирного молока;

Щедра щіпка солі й перцю.

Для вершкового соусу знадобиться:

Трохи рослинного масла;

40 г вершкового масла;

150 мл овочевого бульйону;

150 мл яловичого бульйону;

150 мл жирних вершків;

2 ч. л. соєвого соусу;

1 ч. л. діжонської гірчиці.

Приготування

Готуємо мітболи:

Змішайте вручну яловичий і свинячий фарш. Додайте цибулю, часник, панірувальні сухарі, яйце і добре перемішайте. Додайте молоко та спеції.

З отриманої маси зробіть невеликі кульки. Викладіть їх на чисту тарілку, накрийте і залиште в холодильнику на 2 години (це допоможе мітболам зберегти форму під час приготування).

На сковороді на середньому вогні розігрійте масло. Як тільки сковорода розігріється, викладіть мітболи, підсмажте їх з усіх боків (до коричневого кольору).

Після цього викладіть мітболи на деко і накрийте. Помістіть мітболи в розігріту духовку (до 180 °C у звичайному режимі і до 160 °C – в конвекційному) на 30 хвилин.

Готуємо вершковий соус:

Розтопіть у сотейнику 40 г вершкового масла. Потім додайте до масла 40 г пшеничного борошна і розмішуйте протягом 2 хвилин. Додайте 150 мл овочевого бульйону й 150 мл яловичого бульйону і продовжуйте розмішувати. Додайте 150 мл вершків, 2 ч. л. соєвого соусу 1 ч. л. діжонської гірчиці. Доведіть масу до кипіння й дочекайтеся, поки соус загусне.

Подавайте мітболи з картоплею. Насолоджуйтесь!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.