КУПИТИ КВИТКИ

Головна страва весни: веганське каррі від дієтолога Садіі Бадей

Щовихідних vogue.ua пропонує прості і смачні рецепти. Цього разу ми вибрали рецепт веганского каррі з картоплею і зеленим горошком від дієтолога і авторки YouTube-каналу Pick Up Limes Садії Бадей, який перенесе вас в Індію хоча б на кілька хвилин.

Веганське каррі з картоплею і зеленим горошком

Інгредієнти:

Реклама.

Для соусу:

2-3 ч. л. рослинної олії;

2 ч. л. кмину;

2 ч. л. коріандру;

2 ч. л. насіння гірчиці (за бажанням);

1 ст. л. гарам масала;

2 ч. л. куркуми;

0,5 ч. л. кайенского перцю.

1 ріпчаста цибулина;

3 зубчики часнику;

1 ст. л. дрібно нарізаного імбиру.

Для основи страви:

3 великих картоплини (нарізати кубиками);

2 склянки свіжого листя шпинату;

1 склянка замороженого зеленого горошку;

1 склянка готового нуту;

2 склянки води;

1 кубик рослинного бульйону (за бажанням);

1 банка кокосового молока.

Приготування:

  • У каструлі нагрійте 2-3 чайні ложки рослинної олії і додайте кмин, коріандр і насіння гірчиці. Змішайте насіння з олією і смажте близько 30 секунд.
  • Потім додайте дрібно нарізану цибулю і часник. Смажте все до злегка золотистого кольору.
  • До суміші додайте спеції: гарам масала, куркуму і кайенский перець. Добре перемішайте і тушкуйте суміш 1-2 хвилини.
  • Тепер додайте картоплю і влийте півтори склянки води. Добре перемішайте, накрийте кришкою і залиште готуватися на середньому вогні на 15 хвилин.
  • Потім додайте до суміші заморожений горошок і готовий нут. Добре перемішайте, додайте кокосове молоко і кубик рослинного бульйону.
  • Плавно помішуючи, тушкуйте каррі до закипання. Потім додайте листя шпинату і ще раз доведіть каррі до кипіння.
  • Готове каррі подавайте з рисом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.