До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Де смачно відпочити в Туреччині: курорт для гурманів Rixos Premium Belek

Цього року Туреччина — один з головних напрямів для подорожей і відпочинку, де приємно провести активні вихідні й насолодитися режимом "все враховано". На одному з таких курортів, у готелі Rixos Premium Belek, принади розкішного відпочинку зчитуються в усьому, від їжі й спа до розваг і бажання всамітнитися. Наприкінці квітня тут відбувся дебют проєкту "Битва шефів". Vogue.ua розповідає, як все пройшло.

Курорт-готель Rixos Premium Belek

Курорт-готель Rixos Premium Belek розташований у парковій зоні на березі Середземного моря. Його територія охоплює 405 тисяч квадратних метрів, де розмістилися 700 фешенебельних номерів і люксів.

Реклама
Курорт-готель Rixos Premium Belek

На курорті Rixos Premium Belek так само легко всамітнитися в затишній віллі або розкішному номері, як і провадити активне життя, беручи участь у заходах курорту й відвідуючи унікальні місця, на зразок тематичного парку розваг The Land of Legends.

Курорт-готель Rixos Premium Belek

Прихильники тихого відпочинку можуть влаштуватися в приватній частині курорту, де разом з тишею й усамітненням гості дістають окремішню територію з приватними віллами Club Prive by Rixos з власними басейнами, пляжними павільйонами й клубним рестораном Club House, де подають страви органічної кухні й морепродукти.

Club Prive by Rixos

За додатковим розслабленням можна вирушити на власний пляж курорту протяжністю 700 метрів із chillout-зоною. В Anjana, розкішному спа-салоні, можна провести весь день, пробуючи одну процедуру за іншою. Це чудовий спосіб, щоб відновити зв’язок між тілом і душею. До того ж безпеки, продиктованої пандемією, на території курорту дотримуються на відмінно: у готелі суворо пильнують за виконанням усіх запобіжних заходів, щоб максимально знизити шанс проникнення коронавірусу.

Апа-Салон Anjana

Окрема гордість курорту — розвинена гастрономічна культура. На території готелю розміщені кілька ресторанів і барів, які пропонують страви турецької, італійської, азійської та інших світових кухонь у найрізноманітніших, зручних для гостей форматах. У новому ресторані турецької й османської кухні Aksam поєднують традиції із сучасними кулінарними трендами, а ще на кухні саме цього ресторану Тетяна Литвинова й Уміт Челіккая зійшлися в герці в межах першого поєдинку в проєкті "Битва шефів". Курорт-готель Rixos Premium Belek не просто так став першим місцем проведення поєдинку, адже він відомий кулінарною різноманітністю своїх ресторанів, високою якістю продуктів і майстерною роботою кухарів.

Ресторан Aksam

Робота курорту за системою "все враховано — все ексклюзивно" виправдовує себе вповні, адже, за словами керівника Rixos Premium Belek Баріжа Мюселліма, "сьогодні люди як ніколи потребують розради й розваг, і ми й далі працюємо над тим, щоб дати нашим гостям ще більше можливостей насолодитися незабутнім відпочинком в атмосфері розкоші, високої кухні й першокласних послуг". Наступні битви шеф-кухарів відбуватимуться в інших готелях мережі Rixos, проте саме дебютна битва в стінах Rixos Premium Belek стане однією з найяскравіших.

Річ у тім, що відбулася вона саме на кухні нового ресторану Aksam. Кулінарну майстерність продемонстрували ексжурі української версії шоу "МайстерШеф" Тетяна Литвинова і головний шеф-кухар Rixos Premium Belek Уміт Челіккая. Кожен шеф приготував по три страви: оригінальну закуску, страву італійської кухні й авторський десерт. Кожну конкурсну страву оцінювало міжнародне журі, до складу якого входили постійні гості Rixos і представники медіа. Щоб забезпечити справедливе голосування, авторство всіх страв тримали в таємниці до моменту оголошення результатів.

Уміт Челіккая

Як сказав глава журі Ніколас Димитров, болгарський письменник і автор міжнародного бестселера "Дилер реальності": "Я великий фанат Rixos і ще більший фанат гарної кухні, тому охоче погодився стати суддею в цьому проєкті. Мене дуже вразили професіоналізм і креативність обох шефів — вони обидва гідні перемоги".

Тетяна Литвинова

І правда, з відривом усього в один бал у битві перемогла Тетяна Литвинова — її десерт став вирішальною точкою першої "Битви шефів". За словами Тетяни, можливість взяти участь у подібному конкурсі й провести кілька майстер-класів на території одного з найрозкішніших курортів Туреччини — це справжній подарунок, а також гарантія драйву й натхнення. "У будь-якому готелі, де мені доводиться бувати, я відразу звертаю увагу на випічку, свіжі фрукти й овочі, оскільки з їхнього вигляду й смаку можна судити про кухню всього готелю. Високі стандарти кухні Rixos і їхня увага до якості продуктів мене вразили. Тут навіть є власний сад зі свіжою полуницею, сезонними овочами та пряними травами!" — поділилася враженнями Тетяна.

Крім участі в битві, Тетяна провела кулінарні майстер-класи для дорослих і дітей. Під час студій для дорослих Тетяна втаємничила учасників у процес приготування однієї зі своїх конкурсних страв — равіоло з жовтком, що витікає. І якщо вчитися готувати вишукану страву цікаво, то пробувати її в оточенні райської природи — окремий різновид насолоди.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.