До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Французи рекомендують: 3 прості рецепти шоколадних тортів

Представляємо три дуже прості шоколадні торти від французьких майстрів кондитерського мистецтва — Філіппа Контічіні, Сіріла Ліньяка і Жана-Франсуа П’єжа. Тому що складно зіпсувати масло, цукор і шоколад.

Шоколадний торт Філіппа Контічіні
Шоколадний торт Філіппа Контічіні

Інгредієнти:

Реклама

100 г темного шоколаду;

50 г молочного шоколаду;

115 г вершкового масла;

120 г яєць (2-3 яйця залежно від розміру);

55 г цукрової пудри;

45 г борошна (Т55);

15 г каштанового борошна.

Дрібка солі.

Приготування:

Розтопіть шоколад з маслом. Тим часом збийте яйця із цукром у великій мисці й додайте борошно. Потім додайте розтоплений шоколад і дрібку солі. Змішайте всі інгредієнти до консистенції пасти. Вилийте тісто в присипану борошном форму для кексу. Випікати треба 25 хвилин за температури 160 °C. Подавати торт можна гарячим або теплим.

Шоколадний торт Сіріла Ліньяка
Шоколадний торт Сіріла Ліньяка

Інгредієнти:

250 г м’якого вершкового масла + ще трохи, щоб покрити форму для кексу;

160 г борошна + ще щіпка, щоб покрити форму для кексу;

250 г шоколаду;

250 г яєць;

150 г цукрової пудри.

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 °C. Покрийте форму для випікання вершковим маслом і присипте борошном. Розтопіть шоколад і додайте вершкового масла. Збийте суміш, потім яйця із цукром. Змішайте дві отримані суміші, а потім додайте борошно й змішайте все до однорідної маси. Викладіть тісто в підготовлену форму і випікайте 30 хвилин.

Шоколадний торт без глютену Жана-Франсуа П’єжа
Шоколадний торт Жана-Франсуа П’єжа

Інгредієнти:

250 г темного шоколаду (50%);

250 г м’якого вершкового масла + ще трохи, щоб покрити форму для кексу;

5 яєць кімнатної температури;

20 г цукрової пудри;

120 г кондитерського цукру;

90 г рисового борошна.

Приготування:

На водяній бані за 50 °C розтопіть вершкове масло й шоколад. Збийте разом яйця, цукрову пудру й кондитерський цукор. Повільно додайте розтоплені масло й шоколад. Просіваючи, додайте в суміш рисове борошно і збийте масу вінчиком. Попередньо нагрійте духовку до 170 °C. Викладіть суміш у підготовлену форму й випікайте торт 9 хвилин.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.