До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 захопливих меблів на ярмарку Design Miami

Фантастичні полиці Louis Vuitton, стільці Fendi і диван Balenciaga зі старих речей – в добірці найкращих меблевих предметів ярмарку Design Miami, що триває в Маямі просто зараз.

Інсталяція художника Деніела Аршама

Якщо ви стежите за Instagram-сторінкою Белли Хадід, то ймовірно бачили цю інсталяцію Деніела Аршама – модель із задоволенням позувала на цих кріслах. Деніел Аршам – один з наймодніших сьогодні художників, який співпрацює з Louis Vuitton, Calvin Klein і Фаррелом Вільямсом. Він створив вітальню просто в центрі виставки Design Miami – з килимками, стільцями, столами, книжковими полицями і навіть телефоном. Художник знаменитий своєю прихильністю до нестандартних матеріалів – часто він створює свої скульптури з вулканічного попелу, гіпсокартону, кристалів і рожевого кварцу. Більша частина меблів для Design Miami виконана з гуми.

Реклама
Диван Balenciaga

Цей диван Balenciaga схожий на арт-об'єкт, але якщо придивитися – він наповнений джинсами, светрами, рожевими мереживними рукавичками та іншим не проданим одягом зі складу Balenciaga. Його автор – дизайнер і архітектор Гаррі Нурієв, засновник Crosby Studios. В основі – ідея сталого розвитку: в епоху, коли бренди спалюють залишені товари або викидають їх на смітник, чому б не подумати про розумніші способи повторного використання і переробки? За формою диван нагадує м'яке крісло – і здається цілком затишним.

Керамічні вази Roberto Lugo

На перший погляд вази американського кераміста Роберто Лунго, який вивчав кераміку на фабриках старовинного угорського фарфорового будинку Херенд, виконані в стилі рококо: вони пишні, з багатим декором, прикрашені ліпленням. Але не без іронії: Лунго починав свою кар'єру як художник графіті, і тому любить розписувати вази малюнками, що нагадують вуличне мистецтво, і портретами хіп-хоп героїв його дитинства. На його новій колекції ваз, представленій в Маямі, порцелянові троянди сусідять з портретами музиканта 50 cent.

Меблі Fendi

Нова колекція меблів Fendi і швейцарського бюро Kueng Caputo зроблена спеціально для флагманського бутика бренду в римському палаці Palazzo della Civiltà Italiana і вирізняється яскравістю. Колекція присвячена старовинній римській архітектурі. Вона мала б пафосний і розкішний вигляд, але зроблена повністю з екологічних матеріалів, тому несе подвійний сенс – Fendi показують, як можна переосмислити розкіш шляхом переробки старих матеріалів. Для всіх столів, диванів і шаф дизайнери повторно використали шкіру Selleria Roman.

Полиці Andrew Kudless для Louis Vuitton’s Objets Nomades

Одна з найочікуваніших колекцій на ярмарку для шанувальників дизайнерських меблів – Louis Vuitton's Objets Nomades. Цього року бренд вперше представляє колаборацію з американським художником Ендрю Колдлессом. Для Louis Vuitton він зробив серію полиць "Хвиля брижі" плавної, ергономічної форми. Полки виходять у двох версіях: одна підвісна, інша для підлоги. Обидві зроблені з дерева і синіх шкіряних пасків. Дизайнер присвячує свою колекцію могутнім силам і одночасно витонченості світу природи.

Меблі Marcelin Rusak

Польський художник і дизайнер Марселін Русак знайшов гарний спосіб подарувати покинутим квітам нове життя. Він бере висушені квіти і запечатує їх у смолу, яку потім перетворює на стільці, столи і настінні килими. Стіл на виставці нагадує шматочок білого шоколаду, наповненого рослинами – просто і чудово.

Кушетки Alexander Diaz Andersson

Креативний директор студії Atra, Александр Діаз Андрессон народився в Швеції, живе в Мексиці, а в своїй творчості поєднує чистий скандинавський мінімалізм з химерним, святковим настроєм, характерним для латиноамериканського мистецтва. На ярмарку в Маямі він представив колекцію схожих на хмари, білих крісел, які матимуть чудовий вигляд у будь-якій квартирі або готелі.

За матеріалами Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.