До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зіркове життя: чи має астрологія бути частиною велнес-рутини

У всьому світі рух #StayAtHome перейшов від колективних добровільних дій до обов’язкових державних вимог, що означає одне — можливо, наші пошуки розради досягнуть космічного масштабу.

Photo: Marcus Schäfer / Trunk Archive

Від кризи в любові до пошуку свого призначення, багато хто з нас звертається до астрології для пошуку відповідей у часи сильної невпевненості в усьому — але чи може дійсно ваша натальна карта (карта розміщення зірок у мить вашого народження) вказати на індивідуальний спосіб турботи про себе прямо зараз?

Реклама

Для початку варто згадати, що немає нічого нового в тому, щоб дивитися на зоряне небо в очікуванні поради. Люди практикували різні астрологічні сеанси ще на зорі цивілізації. Наші предки складали карти зірок для синхронізації із циклами природи; вони удобрювали ґрунт, полювали й мігрували, ґрунтуючись на русі планет. Сьогодні астрологія більше не є способом виживання, але багатовікові практики легко стали мейнстримом завдяки новим технологіям і відомим прихильникам цієї науки (яка наукою не є).

За останні десятиліття наші відносини з астрологією зазнали драматичних змін, які виявилися досить прийнятними. Нині відомі цілі легіони фанатів астрології, готових віддати величезні гроші за "читання карт", і які вважають це обов’язковою частиною здорової рутини. Взяти хоча б Мадонну, яка звинувачує своє "іноді неконтрольоване его" через Льва в Сонці, а Тейлор Свіфт упевнена, що її оптимізм — ознака справжнього Стрільця. Далі розбираємося скільки в цьому правди й де ховається вигадка.

Роль технологій

Instagram, зокрема, представив астрологію в новому світлі, адже генеральний директор астрологічного застосунка Sanctuary Росс Кларк, вважає платформу з фотоконтентом важливим місцем для поширення інформації про зірок. Поряд з іншими популярними програмами, як-от The Pattern і Co-Star, Sanctuary став одним з трансферів для подорожей вашої душі. Ці платформи призначені для надання людям картини й значення їхньої астрологічної будови.

Увівши дату, час і місце народження в Sanctuary, ви отримуєте безплатний доступ до щоденного гороскопа на основі вашої натальної карти. Реєстрація в просунутішій версії (за яку вже стягується плата) пропонує 15-хвилинні сеанси листування з професійним астрологом, який, використовуючи натальну карту клієнта, відповість на питання, що турбують (наприклад, кар’єра чи відносини), у режимі реального часу.

За часів невизначеності й самодослідження, Sanctuary та інші схожі сервіси, створили простір, де астрологія може еволюціонувати, ставши послугою на вимогу. "У Sanctuary ми даємо людям надію й інструменти, щоб впоратися з тим, що відбувається в їхньому житті, — говорить Кларк. — Застосунок торкається питань добробуту й саморозвитку набагато більше, ніж люди можуть собі уявити. Люди приходять до нас з дуже реальними проблемами, і ми допомагаємо знайти рішення".

Photo: © Courtesy of Sanctuary
Думка астропсихолога

За останні вісім років доктор Дженніфер Фрід, астропсихолог і авторка книги Use Your Planets Wisely, стала свідком сплеску визнання цінності астрології. "З інтересом до психологічної астрології майже неможливо впоратися", — каже вона. Фрід стверджує, що розвиток технологій є однією з причин щораз більшої популярності астрології. "Ми дійсно атрофували нашу здатність слухати, тому що звикли спілкуватися з екраном, а не людиною. Ви не маєте бути присутніми на зустрічі, коли можете бути багатозадачним", — каже Фрід.

І це не дуже хороша новина для нашої емпатії й рівня уваги. "Екран між нами не задовольняє нашої потреби відчувати зв’язок одне з одним. Тому люди стикаються з відчуттям величезної порожнечі сенсу свого життя", — пояснює Фрід. Передбачається, що з політичного, економічного й екологічного поглядів світ почувається нестабільним, вселяючи повсюдне занепокоєння. Який вплив? Багато хто з нас шукає альтернативні способи з орієнтування в житті, які містять як вказівку ​​шляху, так і спільноти — астрологія пропонує в достатку як одне, так і інше. Дженніфер Фрід продовжує: "Астрологія не пропонує нічого доброго, поганого, правильного чи неправильного. Просто дає можливість для особистісного зростання й розвитку. І всім тут раді, тут немає якихось особливих осередків ієрархії".

Чи має астрологія бути частиною велнес-рутини?

Астрологія, безсумнівно, знайшла собі місце серед таких занять з догляду за собою, як медитація, зцілювальні кристали, йога й практики усвідомленості. Можливо, ви вже підписалися на щоденне розсилання від Co-Star на основі ваших персональних даних, але чи можна розглядати астрологію як повноцінного учасника шляху під назвою "турбота про себе"?

Велике застереження: астрологія в повному обсязі прийнята психологією, до якої ми звикли. Однак є фундамент, до якого звернені обидві галузі — особливо пошук себе, сенсу й мети. Астрологія ґрунтується на правильних питаннях, а не відповідях, тоді як психологія, згідно з доктором Фрід, "це практика розуміння наших моделей поведінки, талантів і їхнього втілення".

Якщо астрологія розкриває нашу космічну ДНК — те, із чим ви народилися і як ви можете поліпшити свої навички з розвитком у житті, — можливо, між розвитком психології й розвитком духовності може вийти міцний зв’язок.

За межами знака зодіаку

Безумовно, найдоступніший і найзрозуміліший нам аспект астрології — це знак зодіаку, а саме — місце розміщення сонця в мить вашого народження. Але, як стверджує психотерапевт і астролог Грег Богарт, знак зодіаку — це всього лише вихідна точка. На його думку, дивлячись на загальну карту неба в цей момент (або на момент, коли ви народилися), ви можете отримати набагато повніше розуміння себе. "З натальної карти, складеної відповідно до дати, часу й місця народження, ми отримуємо символічний портрет внутрішньої структури й організації нашої особистості", — говорить Богарт. — Наш сонячний знак важливий, але він нас не визначає — на що треба зважати, якщо результат вашого завтрашнього дня має тенденцію залежати від однорядкового онлайн-гороскопу.

Є 10 основних положень планет, про які потрібно знати, щоб почати розуміти свою справжню сутність і особистість. "Місяць допомагає зрозуміти вашу емоційну динаміку; Венера — вашу здатність проявляти прихильність і потяг; Меркурій — ваш когнітивний інтелект і характер спілкування з іншими. Звідси ми починаємо розуміти те, як ми влаштовані й у чому наша особливість", — пояснює Богарт. Якщо використовувати цю інформацію з розумом, то вона допоможе приймати речі такими, якими вони є, і допоможе бути терплячішими (що особливо важливо прямо зараз), а також покаже, коли краще ухвалювати стратегічні рішення, щоб щось зробити.

Photo: Maksim Shchur / Getty Images
Як працювати з натальною картою (навіть якщо ви скептик)

Завдяки таким сайтам, як astro.com і cafeastrology.com, а також застосункам Sanctuary і Co-Star тепер маємо доступ до розміщення планет, своєї натальної карти й розшифровуванню, що все це означає. Із чого почати? Створіть онлайн свою натальну карту через додавання інформації про день, час і місце вашого народження на певному ресурсі й почніть знайомитися з положенням планет. Богарт радить подивитися на натальну карту, а також звернути увагу на поточне транзитне положення планет. "Зокрема, навчіться відстежувати стійкий і надійний цикл Сатурна. Коли він рухається картою й торкається різних планет, він пробуджує різні частини нас і нашої природи", — пояснює Богарт.

Коли ви працюєте зі своїми планетами усвідомлено, то можете полегшити частину свого стресу. Для Фрід таке читання діаграми (схоже на терапію) — одна з найуразливіших речей, яку можна робити. "Ви наближаєтеся до карти своєї душі", — каже вона. Але важливо зберігати неупередженість і, хоч як це звучить, пам’ятати, що життя — це життя.

"Астрологічне читання — це поштовх до того, щоб побачити напрям свого життя й опанувати ним. Але ми не зобов’язані проживати наші графіки", — додає Фрід. А що стосується тих з нас, кому потрібно більше доказів? "Я теж скептик, — каже Фрід. — Дехто називає астрологію псевдонаукою, тоді як інші вважають її наукою про душу, але є тільки один спосіб дізнатися, на якій ви стороні — просто спробуйте і подивіться чи є в астрології плоди!"

Текст: Sophie Clarke

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.