До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За що ми любимо хурму

Хурма – фрукт яскраво-помаранчевого кольору, сезон якого починається в листопаді і триває майже до весни. Її солодкувато-медовий смак залежить від сорту і стиглості, а вміння вибрати "правильний" смачний плід – як від інтуїтивних здібностей, так і від знань з ботаніки. Vogue.ua не оминув увагою головний фрукт сезону та розповідає 3 вагомі причини любити хурму.

Протизапальний ефект

Хурма є ідеальним джерелом вітаміну С: в одному фрукті міститься близько 20% його денної норми. Нагадаємо, що вітамін С бореться із запальними процесами в організмі, попереджає їх або полегшує переносимість. Уживання хурми та продуктів зі схожими протизапальними компонентами допомагає знизити ризик низки захворювань, до яких належать: хвороби серця, цукровий діабет, ожиріння, рак і артрит.

Реклама
Здорові очі

У хурмі міститься багато вітаміну А і антиоксидантів, що важливі для здоров'я очей. Вітамін А відповідає за здоров'я рогівки і є компонентом білка – родопсину – необхідного для нормального зору. Пігменти лютеїн і зеаксантин теж важливі для здорових очей. Якщо раціон людини багатий цими пігментами, то є шанс уникнути вікової дегенерації, яка в деяких випадках призводить до повної втрати зору.

Клітковина

Якщо говорити про необхідність оптимальної кількості білків, жирів і вуглеводів в здоровому раціоні, слід пам'ятати, що на кожну з цих систем припадають окремі групи антиоксидантів, амінокислот і вітамінів. Клітковина – одна з таких складових, яка відповідає за правильне функціонування кишечника, здатна контролювати рівень холестерину і цукру в крові. Тому регулярне вживання продуктів як-от хурма здатне зберегти якість життя навіть у холодну пору року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.