До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як фонди та бізнес об’єднуються і відбудовують Київщину

З початком повномасштабного російського вторгнення тисячі українців втратили свої домівки. В листопаді фонди Район #1 та UHF (ГО "Обʼєднаний Гуманітарний Фронт") запустили пілотний проєкт з будівництва приватних каркасних будинків для людей, чиї домівки постраждали від бойових дій та не підлягають відбудові.

Реклама

Ще на початку літа команда Район #1 почала відновлювати домівки в селах на Київщині. Тоді ж стали розробляти проєкт будинку, ціна якого була б такою ж, як і ціна модульного тимчасового житла — €15000—18000, але якість — набагато вища. Після тривалого пошуку оптимальних рішень, засновники фонду Андрій Титаренко та Андрій Копиленко зупинилася на одній з головних технологій у США й Канаді: каркасному будівництві з деревини. Разом з архітекторами й інженерами розробили типовий проєкт будинку, який можна збудувати за 1—2 місяці. Саме технологія каркасного будівництва може стати головною у відбудові українського села, адже дає змогу масштабуватися всього лиш завдяки збільшенню кількості будівельників.

UHF шукали фінансування для будівництва перших трьох будинків і залучили найбільшу європейську криптобіржу WhiteBIT. Спеціально під цей проєкт розробили колекцію NFT Proof of Humanity, що свідчить про людяність її власників, — всі вторговані кошти пішли на будівництво нових осель. 8 листопада розпочали зводити будинки в трьох селах Київської області: Жерева, Тетерівське та Михайлівка-Рубежівка.

Також до проєкту долучився партнер фонду Район #1 — StanleyBlack&Decker. Компанія надала безплатно професійні інструменти DeWalt, що дають змогу працювати в умовах постійного вимкнення світла.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.