До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Володимир Зеленський та народ України – кандидати на Нобелівську премію миру

Володимир Зеленський та народ України опинилися серед кандидатів на Нобелівську премію миру

Європейські політики та члени Європейського парламенту, серед яких – громадяни Великої Британії, Нідерландів, Естонії, Румунії, Словаччини, Болгарії, Швеції, – звернулися до Нобелівського комітету з пропозицією номінувати президента України Володимира Зеленського та український народ на Нобелівську премію миру. Для цього треба буде продовжити процедуру висунення номінантів до 31 березня.

Реклама

"Наш демократичний обов’язок – протистояти авторитаризму та підтримувати народ, який бореться за демократію та своє право на самоврядування", – зазначається в заяві.

"Від непокори демократично обраного президента України Володимира Зеленського до людини зі сльозами на очах, яка прощається з родиною, щоб боротися за свою країну, люди по всій Україні чинять спротив силам авторитаризму. Нині у всьому світі демократичні співгромадяни запитують себе: що ми можемо зробити, щоб підтримати народ України? Ми віримо, що тепер настав час показати народу України, що світ на їхньому боці".

Нагадаємо, Нобелівська премія — одна з найпрестижніших міжнародних премій, яку щороку вручають за видатні досягнення в науці, культурі, суспільстві. 13 березня стало відомо, що українського письменника та діяча Сергія Жадана висунули на Нобелівську премію з літератури.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.