До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сергія Жадана висунули на Нобелівську премію з літератури

Українського письменника й поета Сергія Жадана висунули на Нобелівську премію з літератури. Ініціатива належить комітету літературознавчих наук польської Академії наук, про що йдеться на офіційному сайті установи. "Ми ухвалили постанову висунути Сергія Жадана кандидатом на Нобелівську премію з літератури. Жадан – один з найвидатніших поетів України та чудовий прозаїк, твори якого перекладено багатьма мовами й відзначено численними нагородами, – на нашу думку, лауреат Нобелівської премії. Його голос як поета протягом багатьох років мав особливе значення для українців. Вільна Україна значною мірою говорить і думає словами Жадана, уважно їх слухає. Сьогодні поет у своєму Харкові. І він бореться".

Нагадаємо, що Сергій Жадан – один з найвідоміших у світі українських письменників, твори якого перекладені більш ніж двадцятьма мовами. Також Жадан – громадський активіст і один зі справжніх лідерів думок в Україні. З початку війни Жадан перебуває в рідному Харкові – наразі це одна з "гарячих" точок в Україні, яка дуже потерпає від артилерійських обстрілів та бомбардування окупантів. Сергій Жадан долучився до волонтерського руху та збирає амуніцію для добровольчих батальонів у Харкові. Крім того, майже кожного ранку він викладає у фейсбуку фото самотнього, спорожнілого, але прекрасного Харкова та пише зворушливі тексти про рідне місто, які, можливо, після війни стануть основою для нової книги Жадана...

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.