До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Навесні позбуваємося мотлоху: 5 порад, як прибрати швидко

Раз на сезон прийнято наводити вдома лад і створювати затишок. Щоб прибирання було ефективнішим і не псувало настрій, радимо звернути увагу на ці 5 порад, які допоможуть швидше позбутися мотлоху.

Подивіться серіал "Магічне прибирання з Марі Кондо" на Netflix

Цей документальний серіал уже кілька років поспіль — один із найпопулярніших на Netflix. Упродовж восьми епізодів Марі Кондо допомагає різним людям і їхнім родинам прибирати у їхніх домівках. Лише кілька серій — і натхнення навести напередодні весни лад з'явиться, навіть якщо ви на нього аж ніяк не чекали.

Реклама

Шукайте натхнення у Pinterest

Окрім красивих, добре обставлених (і чистих!) кімнат, у Pinterest також є візуальні гіди з порадами з прибирання, чек-листи і мотиваційні фрази. У комплексі з серіалом можна налаштуватися на очищення від мотлоху хоча б половини кімнати.

Розділіть прибирання на частини

До речі, про половину кімнати! Якщо ви не любите прибирати, але розумієте, що простір потребує оновлення, спробуйте поділити його на сегменти. До прикладу, сьогодні розберіть гардероб, завтра — ящик у передпокої (куди зазвичай викладаєте зайве з кишень), а у вихідні зробіть вологе прибирання.

Photo: Getty Images
Придумайте надмету вашого прибирання

У прибиранні мало сенсу, якщо раз на сезон перекладати непотрібні речі з коробки в коробку або, взагалі, викинути купу предметів, які не прижилися, на сміття. Куди приємніше наводити лад, знаючи, що непотрібні вам речі стануть у пригоді комусь іншому. Або що після прибирання на вас чекає приємна винагорода у вигляді прогулянки чи походу по крамницях.

Слухайте музику, подкаст або аудіокнигу

Ця порада — спосіб відволіктися від рутинності справи. Позаяк будь-яке прибирання найчастіше є фізичною працею, прослуховування улюбленого плейлиста, цікавого діалогу в подкасті або аудіокниги відволікатиме від цієї рутинності й подарує приємні враження.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.