До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні запустили онлайн-уроки для школярів – але слухати їх можуть усі охочі

З 14 березня в більшості регіонів України відновили освітній процес. З огляду на безпеку навчання триватиме віддалено. Разом з Google Україна МОН створили Всеукраїнський онлайн-розклад, де зібрані уроки для всіх класів. І хоча ця освітня програма розрахована саме на школярів, слухати уроки можуть усі охочі – вони розміщені на YouTube. Також онлайн-уроки транслюватимуть на телебаченні: їх можна побачити на каналах "ПЛЮСПЛЮС", "Піксель", регіональних каналах Суспільного, а також на платформі онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet.tv.

Онлайн-розклад реалізується на базі інтерактивного Google-календаря, до якого в режимі реального часу матимуть доступ усі охочі. Розклад розроблено для учнів 1–11 класів. На сайті зібрані відеоуроки, конспекти, тестові завдання, є Кабінет вчителя, який дистанційно може тримати зв’язок з учнем. До того ж розроблено мобільний застосунок. Лекції побудовані таким чином, щоб їх було цікаво слухати онлайн, вони короткі та змістовні. Так, наприклад, лекція з історії України, присвячена соціально-економічному розвиткові, триває близько 10 хвилин, а читає її історик, завідувач будинку-музею Тараса Шевченка Мирон Гордійчук.

Реклама

Про необхідність жити своїм звичайним життям в умовах воєнного стану, наскільки це можливо, – наприклад, навчатися і працювати, якщо у вашому регіоні це безпечно, зараз говорять усі експерти. Повернутися до роботи в західних і центральних регіонах України закликав радник ОП Олексій Арестович. Як підтримати себе й налагодити життя в умовах війни, наскільки це можливо, читайте в нашому матеріалі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.