До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Women in Vogue: Олена Зеленська

Журнал Vogue UA за підтримкиSymbolвипустив книгу Ukrainian Women in Vogue. Вона присвячена українським героїням, які з’являлися на сторінках нашого журналу. Моделі й художниці, письменниці й спортсменки, музикантки й дизайнерки, балерини й засновниці благодійних фондів. Кожна з них — сильна особистість, яка має свій стиль, надихає власним прикладом і гідно представляє Україну на міжнародній арені. У спеціальних інтерв’ю для vogue.ua героїні міркують про баланс між кар’єрою і родиною, публічність і власне розуміння щастя. Починаємо з першої леді України — Олени Зеленської.

Олена Зеленська

Як Ви вважаєте, балансувати між кар’єрою й особистим життям сьогодні важче, ніж раніше, чи в наш час нескладно встигати все?

Реклама

Для мене це складне запитання, на яке я не маю однозначної відповіді. З одного боку, завдяки новим технологіям можна бути одночасно в кількох місцях: сидячи вдома з дитиною, писати статтю, а під час наради онлайн стежити за тим, що відбувається в дитячій... Але я переконалася, що без повного занурення в процес рано чи пізно починає страждати якість. Я шукаю ідеальну формулу, поки не знайшла...

Вимога "бути найкращою у всьому", яку суспільство висуває до сучасної жінки, заважає Вам жити власним життям чи, навпаки, спонукає прагнути нових успіхів?

Це пастка. Бути найкращою у всьому, як і подобатися всім, — неможливо... Прагнути цього нерозумно, мета недосяжна. Зате швидко досяжна депресія від відчуття власної надуманої неповноцінності.

Бути найкращою у всьому, як і подобатися всім, — неможливо... Прагнути цього нерозумно, мета недосяжна

Як Ви даєте собі раду з публічністю?

Я знаю багатьох людей, які не можуть жити без відчуття загальної уваги. Я можу. (Усміхається.)

Як Ви знаходите час лише для себе і чому його присвячуєте?

Чесно кажучи, мені це погано вдається. Тому життя іноді змушує зупинятися. Нещодавно в мене вийшла повноцінна відпустка тривалістю в місяць "завдяки" хворобі. Після COVІD лікарі заборонили мені відразу повертатися до роботи й наполягли на відпочинку та відновленню. Я не стала довго впиратися. (Усміхається.) Зрозуміла, що потрібно іноді робити такі паузи, перезавантажуватися.

У чому полягає Ваше щастя і чи є щось, чого бракує для його повноти?

Щастя — це процес. У моєму процесі має бути динаміка, улюблені люди й сонячна погода. Майже ніколи не буваю щаслива, коли немає сонця.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.