До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Тайра, це Принц Гаррі": українська парамедикиня розповіла про телефонну розмову з герцогом Сассекським

Медикиня й волонтерка Юлія Паєвська, яку звільнили з полону в червні, дала інтерв'ю виданню The Telegraph, де розповіла, що спілкувалася з Принцем Гаррі, який телефонував їй в перший же тиждень після звільнення і закликав продовжувати боротьбу.

Тайраhttps://www.facebook.com/julia.paevska

Російські окупанти викрали 53-річну волонтерку Тайру в березні, коли вона вивозила постраждалих із Маріуполя до Запоріжжя "зеленим коридором". Її тримали в полоні та катували три місяці поспіль, схиляли до самогубства. Паєвську тримали в одиночній камері, давали лише пів склянки води на день, не надаючи ліків (Паєваська має видалену щитоподібну залозу та астму). Згодом її перемістили в жіночу камеру розміром 3 на 6 метрів, де полонених били і катували струмом. "Я не мала жодної інформації про те, що відбувається у зовнішньому світі, я навіть не знала, чи жива моя родина, чи вцілів мій будинок, тому що росіяни вже майже були в Києві, коли ми виїхали".

Реклама

Паєвська мала виступати на Invictus Games 2022, Іграх нескорених, в Гаазі. Туди замість неї поїхала 19-річна донька Юлії, Анна-Софія, й виборола бронзову нагороду в стрільбі з лука. Дівчина використала всі можливості, щоб привернути увагу світової спільности до трагічної історії матері. А Збірна України провела кілька акцій #SaveTaira в Гаазі, аби допомогти визволити її з полону. Все це допомогло: Юлія каже, що її перестали катувати саме після цих подій. Згодом полонену Тайру вдалося обміняти.

Принц Гаррі зателефонував жінці в перший же тиждень після її обміну. "Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу. Сказав, що підтримує Україну та всіх нас", — каже Тайра. Вона рішуче налаштована продовжувати допомагати Україні в боротьбі проти російської навали.

Нагадаємо, Тайра була учасницею Другого саміту перших леді та джентьльменів, який проходив у Києві в липні. Вона доєдналась до події онлайн та закликала докладати максимум зусиль, аби всі полонені повернулися додому.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.