Свято наближається: 4 коктейлі, що здивують ваших друзів
Різдвяні та новорічні свята — чудова нагода зустрітися з близькими людьми та подарувати одне одному трішки тепла. Вишуканий коктейль додасть настрою затишним домашнім вечіркам, тож ми підготували кілька святкових рецептів. У нашому меню — класичні й авторські коктейлі на основі унікального гватемальського рому Zacapa.
Zacapa Flip Eggnog
Святковий різдвяний напій, що поєднує вершки, яєчний жовток, ром і прикрашається ароматним мускатним горіхом. Коктейль чудово пасує для домашніх вечірок.
Інгредієнти:
- 50 мл рому Zacapa 23;
- 15 мл ванільного сиропу;
- 50 мл кокосового молока;
- 30 мл вершків 15% жирності;
- 1 яєчний жовток.
Приготування:
1. У шейкер із льодом наливаємо всі компоненти.
2. Робимо шейк.
3. Переливаємо в посуд, відфільтровуючи від льоду за допомогою стрейнера (спеціальний барний інструмент, що являє собою фільтр для відокремлення великих часток).
4. Натираємо поверх напою мускатний горіх чи шоколад.
Бокал: coupette
Метод: shake
Гарнір: мускатний горіх чи шоколад
Guatemalan Iced Tea
Ароматний коктейль зі спеціями, шоколадом і карамеллю, що дарує відчуття тепла, — ідеальний для затишного святкового вечора з друзями, коли за вікном іде сніг, а вдома — тепло, тому що всі близькі поруч.
Інгредієнти:
- 50 мл рому Zacapa 23;
- 50 мл яблучного соку;
- 25 мл лимонного соку;
- 20 мл карамельного сиропу;
- 40 мл вершків 18% жирності.
Приготування:
1. У шейкер із льодом наливаємо всі компоненти, крім вершків.
2. Робимо шейк.
3. Переливаємо в келих, відфільтровуючи напій від льоду за допомогою стрейнера.
4. Збиваємо вершки і додаємо в келих.
5. Зверху натираємо корицю та шоколад.
Бокал: highball
Метод: shake
Гарнір: збиті вершки та спеції з тертим шоколадом
Zacapa Rum Fizz
Вишуканий коктейль, у якому зустрічаються багатий смак рому Zacapa та легкість фіззу. Насолоджуйтесь екзотичним смаком у кожному ковтку.
Інгредієнти:
- 60 мл рому Zacapa 23;
- 30 мл ананасового соку;
- 25 мл лимонного соку;
- 20 мл мигдального сиропу;
- 40 мл кокосових вершків;
- 50 мл содової води.
Приготування:
1. У шейкер із льодом наливаємо всі компоненти, окрім вершків та содової.
2. Робимо шейк.
3. Переливаємо в посуд, відфільтровуючи від льоду за допомогою стрейнера.
4. Наливаємо в келих.
5. Доливаємо содову, залишаючи місце для збитих вершків.
6. Збиваємо вершки та наливаємо в келих.
7. Зверху прикрашаємо слайсами ананасу.
Бокал: highball
Метод: shake
Гарнір: збиті вершки й ананас
Zacapa Espresso Martini
Елегантний коктейль, що поєднує смак кави та кремову м'якість з основою напою — ромом Zacapa, — створюючи ідеальну гармонію. Zacapa Espresso Martini вважається ранковим коктейлем, тож можна подати різдвяного або новорічного святкового ранку.
Інгредієнти:
- 50 мл рому Zacapa 23;
- 30 мл еспресо чи кави колд брю;
- 15 мл карамельного сиропу;
- 15 мл кавового лікеру.
Приготування:
1. У шейкер із льодом наливаємо всі компоненти.
2. Робимо шейк.
3. Переливаємо в посуд, відфільтровуючи від льоду через стрейнер.
4. Наливаємо.
5. Прикрашаємо кавовими зернами.
Бокал: coupette
Метод: shake
Гарнір: кавові зерна
З чим подавати
Ром — напій, який традиційно поєднують із м'ясними стравами, тож чудовим доповненням до коктейлів на основі рому стануть канапе з ростбіфом і класичні закуски — наприклад, з морепродуктами та сирами, а також свіжі фрукти й десерти.
Про Zacapa
Ром Zacapa — унікальний гватемальський ром, що був створений у 1976 році та названий на честь 100-річчя заснування міста Сакапа. Поціновувачі цього напою знають, що Zacapa — один із найвишуканіших ромів у світі. Його виготовляють з високоякісного тростинного цукру першого віджиму. Ром витримують близько 23–25 років у дубових бочках у Кесальтенанґо — мальовничому місті в горах, на висоті 2300 метрів над рівнем моря. Завдяки цим технологіям, а також таланту легендарної купажистки Лорен Васкес, народжується унікальний вишуканий смак Zacapa.