До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Свідоме споживання: 397 днів без сексу

Якщо коротко: політ нормальний

Останній мій секс трапився трохи більше року тому, і з тих пір моє інтимне життя протікає виключно в форматі моновистави. Після цієї фрази повинен бути сумний смайлик, гіфка з дівчиною, що плаче, або сумний котик, на худий кінець. Але ні – я б краще поставила емодзі-біцепс, оскільки на цьому етапі розглядаю свій "майже-целібат" як усвідомлене доросле рішення, що дало змогу гарненько прочистити мозок і зрозуміти, чого я точно НЕ хочу.

Реклама

Секс-free – зовсім не мета життя і не спосіб щось довести. Це детокс душі, тимчасовий і вимушений. Спочатку цьому сприяли обставини, підкріплені впливом шкідливого Меркурія. Коли ж зірки змінили гнів на милість, доля підкинула мені прекрасно складений і дуже симпатичний привід повернутися в сексуальний лад, але я раптово ретирувалася. Небажання робити "це" виявилося гострим як ніколи. Людина не викликала у мене ніяких піднесених емоцій. Втім, низинних почуттів до нього теж було мало. І лише хтивий демон на плечі боязко шепотів: "Та ну тебе, давай –треба для здоров'я". З ним би напевно погодився мій гінеколог, але я рішуче протестувала – в ім'я любові до себе за підтримки всесвіту PornHub.

У світі, де з усіх рупорів твердять про розумне споживання, волею-неволею включаєш голову не тільки в контексті відмови від сотні речей з мас-маркету на користь пари-трійки дорогих аналогів, а й замислюєшся про серцеву гігієну. А заодно і намагаєшся мінімізувати енергетичні витрати на сумнівних людей, сумнівну роботу і, звичайно ж, сумнівний легкодоступний секс.

Мої приятельки багато і часто бувають в Tinder. А потім багато і часто розповідають про свої нікчемні побачення і їх не менш нікчемні продовження. Всі історії як під копірку з одним спільним знаменником – повне знеособлення сексу, взаємозамінність партнерів і, як наслідок, знецінення відносин в цілому. Ще б пак, адже це як "шведський стіл" в середньостатистичному готелі, де масштаб і доступність вражають, а смак і якість нічим не примітні. Зізнаюся, в моїй скарбничці тільки одна зустріч з чоловіком з програми. Комічна до сліз і відверто вульгарна з точки зору комунікації. Без продовження і без наслідків, за винятком того, що я видалила Tinder раз і назавжди.

Ймовірно, у всьому винен досвід. За свої скромні 35 років я встигла двічі випробувати на собі сімейне життя, пройти марафон one night stand і кілька разів побувати в токсичних відносинах з гострою постільною залежністю. Я до сих пір чітко пам'ятаю це паскудненьке відчуття незадоволеності і навіть огиди після "сексу заради сексу", коли ти спустошена і шкодуєш про скоєне, як про з'їджений "Біг Мак" в похмільний ранок. Хоча, мабуть, про "Біг Мак" я шкодувала менше – в питаннях задоволення він ніколи не підводив.

Але так само прекрасно пам'ятаю, що таке займатися любов'ю в найкрасивішому кінематографічному сенсі. З близькою, зрозумілою людиною, що знає твоє тіло напам'ять. Без недолугості і спроб "замалюватися", без поганих жартів і дратівливих звуків, без незручних пауз і бажання терміново зникнути в інше місце, щоб уникнути неприємних світських бесід. І цей спогад, безумовно, виграє і є ключовим аргументом мого утримання.

Скільки я ще протягну в режимі очікування? Гадки не маю. Можливо, завтра лібідо мене так вдарить, що я впаду у крайнощі і ревно писатиму хроніки своїх секс-пригод. Але все ж щиро сподіваюся на інший сценарій. З гідним сюжетом, змістом і якісним задоволенням.

Текст: Анна Гараванська

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.