До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Росія розбомбила Спасо-Преображенський собор в Одесі

"Російські терористичні війска розбомбили Спасо-Преображенський кафедральний собор м.Одеси – духовну святиню нашого міста", – йдеться в повідомленні Одеської єпархії Української православної церкви.

В ніч на 23 липня Росія знову обстріляла Одесу цього разу нападу зазнала центральна частина міста. Пряме влучання російської ракети прийшлося у центральний вівтар – частково зруйновано саму будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, знищена частина службового приміщення. Рятувальні роботи ще тривають, госпіталізовано охоронця собору.

Реклама

Наслідки удару зафільмували Влада та Костянтин Ліберови – військові кореспонденти родом з Одеси. У себе в Instagram вони також нагадали, що центр міста знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Організація вже відреагувала на нічну атаку та закликала припинити напади на культурні цінності, захищені міжнародними нормативними документами: "ЮНЕСКО висловлює підтримку одеситам і щирі співчуття родинам загиблих. За попередніми оцінками, в Одесі виявлені пошкодження кількох музеїв, що знаходяться на території Всесвітньої спадщини, зокрема Одеського археологічного музею, Одеського морського музею та Одеського літературного музею. Всі вони були відмічені ЮНЕСКО та місцевою владою Блакитним щитом – емблемою Гаазької конвенції 1954 року".

Фото: @libkos

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.