До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Портрет нації: який вигляд міг би мати інстаграм одеської студентки 90 років тому

"Гарно вбрані дівчата, кумедні сюжети та безтурботне життя. Весна 1939 року. Затишшя перед бурею. Друга світова почнеться за кілька місяців" – так описує добірку знайдених знімків фотограф, мандрівник Арсеній Герасименко, який на пошану авторської архівної фотографії створив проєкт The Past.continues.

Арсеній Герасименко колекціонує старі фотоплівки, які потім проявляє, друкує знімки й намагається знайти героїв, зображених на них. Його приватна колекція налічує кілька тисяч негативів. Здебільшого це роботи українських фотографів від початку XX сторіччя й до наших часів. Іноді колекціонерові вдається відтворити фото в тих самих декораціях з тим самим учасником. Героїв фото, які ви побачите нижче, найімовірніше, вже немає в живих. Але моменти свого життя, які вони зафільмували на плівку, – дуже цікаві. Певно, це студенти медичного університету: вони часто позують у білих халатах та зі стетоскопами.

Реклама

Як і вся молодь, вони любили перевдягатися, влаштовувати вечірки, слухати музику, сидіти біля вогнища, сміятися, бавитися з тваринками та позувати на камеру. Їхні наївні спроби фіксувати свою реальність, інколи сконструйовану, – по суті, інстаграм на плівці 1930 років.

Автор проєкту розшукує родичів зображених на світлинах людей. Якщо ви впізнали на фото ваших прадідусів або прабабусь, напишіть Арсенію. Якщо вдасться знайти близьких цих людей, історія архіву отримає чудове продовження.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.