До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У пошуках енергії: 5 ритуалів на повний і спадаючий Місяць

З огляду на те, що наш рівень енергії безпосередньо пов'язаний з місячним календарем, велнес-експертка і авторка книги Well Being Даніель Копперман розповіла, які 5 ритуалів допоможуть відновити сили під час повного місяця.

Photo: Getty Images

"Місяць і його фази впливають на дуже багато речей, від тварин і людей до припливів, відпливів і змін клімату. Молодик і повний місяць відомі як найсильніші періоди з енергетичної точки зору, і обидві стадії місячного циклу можуть як подарувати нам стан наповненості і легкості, так і навпаки забрати силу, залишивши, можливо, незвичне відчуття виснаження і занепаду", говорить Копперман.

Реклама
Що потрібно знати про місячні фази

Місяць має різну енергію в різний час календарного місяця. Місячний цикл триває близько 28 днів, упродовж яких відбуваються чотири основні фази: молодик, прибуваючий місяць, повний місяць і спадаючий місяць. Коли місяць росте, наближаючись до повноцінного круглого стану, він несе енергію достатку, що означає ідеальний час, аби проявити себе і почати виконувати бажане і задумане. Коли місяць спадає, настає ідеальний час для очищення, наведення порядку і розслаблення, чи то йтиметься про прибирання в домі, чи то про позбавлення від негативних думок, проблем на роботі або в стосунках. Ось чому повний місяць і молодик вважаються періодами трансформації. Вони є вершинами місячного циклу і тому найпотужніші. Важливо вміти жити в гармонії з місячними фазами, щоб використовувати особливий час місяця собі на користь. У цьому матеріалі ми розберемо ритуали, які можна виконувати під час повного місяця, щоб зануритися всередину себе і черпати натхнення з повного місяця, проясняючи для себе усі сфери життя.

Вплив повного місяця на спосіб життя

Повний місяць — це фаза, коли він освітлений на 100%, тому цей час сповнений потужної енергії. Теоретично, в цей час можна помітити те, на що ви зазвичай не звертаєте увагу або на що заплющуєте очі. Повний місяць — чудовий час, щоб оцінити спосіб свого життя, зосередитися і чітко зрозуміти свої бажання й те, що перешкоджає їхньому здійсненню.

Повний місяць по-різному впливає на людей, і в цей період можна відчути як сильну втому, так і неймовірний заряд енергії. Можливо, вам буде складно довго концентруватися на чомусь або ви будете почуватися супернатхненно, але не зовсім врівноважено чи зосереджено. У будь-якому разі, спробуйте ритуали, перераховані нижче. Вони допоможуть відчути себе більш заземлено, відфільтрувати різні речі у своєму житті, знайти ясність, прийняття і натхнення для змін і трансформації.

Зміни у всіх сферах життя можуть відбутися просто від впливу на вашу підсвідомість. Подібні ритуали можна проводити в будь-який час кілька разів на місяць, але багато хто роблять їх у повний місяць, бо тоді легше відчути зв'язок з місячною енергією і силою, що знаходиться на піку потужності. Просто довіртеся цій енергії, прийміть натхнення і використовуйте цей час, щоб відпустити непотрібне і встановити намір. І, до речі, не ставтеся до речей занадто серйозно. Використовуйте енергію повного місяця і ритуали як спосіб розслабитися і звільнитися від будь-яких очікувань і затискачів. Просто загадайте те, чого вам хочеться, і знайте, що все необхідне до вас прийде.

Практикуйте ці 5 ритуалів у повний місяць:

Зрозумійте, що ви відчуваєте

Це важливо. Як я вже сказала, ви можете почуватися по-справжньому втомленими або збудженими, тому просто зупиніться на кілька хвилин, щоб зрозуміти, що саме ви відчуваєте, і помітити думки, які у вас виникають. Залишайтеся нерухомими упродовж кількох хвилин під час медитації. Якщо вам не подобається медитувати, посидьте в тиші із заплющеними очима і постарайтеся зосередитися на своєму диханні. Це допоможе заспокоїти розум і зрозуміти свої почуття. Також практика тиші допоможе зупинити думки, що відволікають, і зібрати на поверхні сильні думки, які формують бажання і найсильніші затискачі.

Ведіть щоденник

Тепер витратьте трохи часу на те, щоб написати кілька нотаток. Мені подобається проводити мозковий штурм або робити карту інтелекту, але ви також можете просто записувати все, що спадає вам на гадку. Ви можете почати з записування того, що думаєте в цю мить, або написати, над чим ви зараз працюєте або з чим боретеся. Записуйте будь-які думки, а потім постарайтеся їх систематизувати. Спробуйте скласти простий план зі списком дій до будь-якої зі сфер вашого життя, де ви хочете чогось досягти. Складіть план дій для досягнення своєї мети, не створюючи при цьому додаткового стресу. Потім подивіться на будь-які аспекти вашого життя, які створюють для вас дискомфорт, і подумайте, як ви можете зменшити страждання або зовсім їх позбутися. Просто свідомо дозвольте собі і своєму розуму відпустити ці речі.

Деяким людям подобається спалювати світлини або речі, пов'язані з дискомфортними думками, під час повного місяця, але це доволі екстремальний варіант. Ви можете просто подумати про ці речі і виписати їх, і це буде так само ефективно. Робіть так, як вам зручно. Ця вправа не для створення великого списку справ, а для того, щоб організувати думки і постаратися скласти реалістичний план, який допоможе досягти цілей і бажань. Записування планів і ідей допомагає зробити їх більш реалістичними на підсвідомому рівні і допомагає зосередитися на речах, які, на вашу думку, є для вас найважливішими.

Затійте прибирання

Під час повного місяця іноді виникає потреба очистити простір або позбутися непотрібних речей, які більше не приносять радості і комфорту. Робіть те, що вас надихає. Можливо, ви хочете розібрати старий одяг і продати або подарувати його. Може, ви хочете щось змінити у себе вдома. Насолоджуйтеся цим часом, звільняючи місце для нових речей, які з'являться у вашому житті. Розчищаючи фізичний простір, ви також позитивно впливаєте на свою підсвідомість, і без вашого відома це може залучити нові хороші речі і події в ваше життя.

Визначте час для активності і відпочинку

Якщо у вас багато енергії і ви відчуваєте натхнення і мотивацію, але при цьому не можете зосередитися, непогано було б присвятити трохи часу фізичній активності, щоб звільнити частину енергії. Танцюйте, бігайте, плавайте, гуляйте, займайтеся спортом — робіть що-небудь, щоб витратити трохи енергії і відпочити від надмірних роздумів. Навіть кілька хвилин танців або бігу допоможуть знизити рівень енергії рівно настільки, щоб не сильно вас втомити. З іншого боку, якщо у вас мало енергії, ви відчуваєте втому, млявість і брак мотивації, прийміть цей стан. Дозвольте йому підкорити вас. Значить, зараз вашому тілу потрібно розслабитися і пригальмувати.

Не робіть занадто багато

Ця порада для вас, якщо енергії занадто багато або якщо її зовсім немає. Наскільки б енергійними, натхненними і мотивованими ви не були, намагайтеся не приймати серйозних рішень у повний місяць. Енергія навколо настільки потужна, що може освітити неправильні речі або виділити їх настільки яскраво, що ви не помітите пов'язаних з ними ризиків. Замість рішучих дій будуйте плани і розробляйте ідеї. Просто посидьте спокійно деякий час і дозвольте їм розвиватися в своєму власному темпі. На фізичному рівні важливо не перестаратися. Повний місяць — час, щоб зосередитися на процесах всередині себе, по-справжньому спілкуватися і запитувати себе. Не відмовляйте собі в задоволенні, це буває лише раз на місяць!

Текст: Marie Bladt

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.