До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пити алкоголь влітку: поради особистого нутриціолога зірок Голлівуду

Одне з найбільших задоволень літа – вечеря під відкритим небом з келихом в руці. Але в багатьох алкогольних напоях сконцентрована велика кількість цукру, через який здорова дієта зазнає удару, а ранок після випитого не буде приємним. На щастя, в цьому питанні реально бути достатньо обізнаним, аби мати можливість і випити улюблений коктейль, і отримати задоволення.

Реклама

"Хоч вживання алкоголю має бути лімітоване, перспектива не випити хоча б трохи до кінця життя здається нереальною [для багатьох]", – говорить Кімберлі Снайдер, нутриціолог з Лос-Анджелеса, у список клієнтів якої входять багато голлівудських зірок. Як пояснює Снайдер, немає однакового або схожого алкоголю. "Вино вважається хорошою опцією, – каже вона, – але потрібно вибирати органічне вино або варіант у біодинамічній пляшці, щоб уникнути зайвих сульфатів".

Якщо ви в потрібному настрої, уникайте коктейлів, у складі яких напевно є рафінований цукор, консерванти і харчові барвники. Замість цього "вибирайте напій зі свіжими інгредієнтами, наприклад, з соком лайма чи ягід", – розповідає Снайдер. "Горілка або текіла з соком лайма теж є хорошою альтернативою". Для основи літнього коктейлю Снайдер рекомендує використовувати натуральну комбучу з магазину або приготовану самостійно, адже цей напій чудово поповнює організм антиоксидантами. "У комбучі мало цукру і багато вітаміну В, який добре допомагає пережити похмілля", – зазначає вона.

До інших інгредієнтів, які допомагають зупинити похмілля до його початку, належать ананас (відомий своїми протизапальними властивостями) і кокосова вода, яка насичує організм електролітами, що допомагає відновити водний баланс і уникнути зневоднення від алкоголю. Крім цього, Снайдер радить своїм клієнтам перед тим, як йти в бар, випити достатню кількість води і з'їсти продукти, багаті Омега-3, до яких належать насіння чіа і зелень.

На щастя, якщо ви забули про всі ці кроки до початку вечора і у вас видався не дуже бадьорий ранок, все ще можна усунути негаразди. "Для початку потрібно вивести токсини – випити кухоль гарячої води з лимоном", – радить Снайдер, – "Потім слід випити пробіотик, щоб допомогти відновити баланс у шлунково-кишковому тракті". Нутриціолог так само рекомендує уникати кофеїну, солі, молочних продуктів і будь-яких холодних напоїв, які затримують відновлення балансу мікрофлори кишечника.

Якщо нічого не допомагає, Снайдер радить вдихати аромат лаванди – свіжої або у вигляді ефірної олії – протягом усього дня: "Це заспокоює і, як вважають, за непідтвердженими даними, допоможе пережити вам похмілля".

Нижче – улюблений рецепт коктейлю Кімберлі Снайдер з низьким вмістом калорій і чарівним літнім смаком.

Свіжий огірковий коктейль

Складові:

1 середній огірок

2 пучки листя м'яти, плюс кілька гілочок для прикраси

3/4 склянки охолодженої фільтрованої води

1 шот горілки або джина

2 ст. л. свіжовичавленого соку лайма

3/4 ч. л. стевії

Приготування:

Почистіть огірок від шкірки, якщо він не органічний. Відріжте тонку скибочку з одного кінця. Покладіть м'яту і огірок у соковижималку і зробіть сік. Якщо у вас немає соковижималки, збийте огірок з м'ятою і водою в блендері і вичавіть рідину через марлю. Сік налийте у високу склянку.

Змішайте горілку або джин, сік лайма, стевію і фільтровану воду (якщо ви вже не змішали всі інгредієнти в блендері). Якщо ви хочете зробити коктейль "за класикою", збийте всі інгредієнти в шейкері разом з льодом. Хоча пити коктейль охолодженим без льоду – ідеальний варіант для травлення, зазначає Снайдер.

Прикрасьте коктейль гілочкою свіжої м'яти і скибочкою огірка.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.