До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як оновити інтер'єр до літа: поради дизайнерки

"Головне підходити до декорування свого житла з гумором і бути винахідливим: в інтер'єрі має бути місце для несподіванок, — каже дизайнерка-декораторка, членкиня SBID Яна Молодих. Адже декорування творчий процес, а не вирішення математичних задач". Ось 4 прийоми, які допоможуть поліпшити своє житло і спробувати себе в ролі декоратора.

Прийом №1. Перефарбувати стіни

Як стверджував великий англійський декоратор Девід Найтінгел Хікс, перефарбування найдешевший спосіб змінити інтер'єр. Відомий інтер'єрний стиліст і блогер Тео Берг-Пот постійно експериментує з кольором у своїх оселях. Він перефарбовує стіни, переклеює шпалери, перевішує картини, пересуває меблі просто наочний посібник з декорування.

Реклама
Прийом №2. Змінити текстиль

Літо у нас асоціюється з натуральними тканинами, відчиненими вікнами, прохолодою тіні під деревами. Створити літній настрій у квартирі і додати йому легкості можна за допомогою текстилю: змінити штори — до прикладу, зшити літній комплект кольору екрю з невибіленого шовку або льону, або ж з льону будь-якого іншого відтінку.

Змінити килим на світлий безворсовий або прибрати зовсім. Оновити посудний гардероб — купити або пошити лляні скатертини і серветки. Подивитися і надихнутися тонкою роботою з текстильним декором можна на сторінці Юлії Голавської.

Прийом №3. Додати кераміки

Купити нові (або старі, з блошиного ринку) керамічні вази і наповнити їх квітами. Купити керамічні миски, наповнювати їх ягодами і фруктами і прикрашати стіл разом з вазами. Красиві приклади декорування можна підглянути у американської декораторки, фудблогерки Афіни Кальдерон.

Прийом №4. Знайти вінтажні речі

Влаштуйте справжнє полювання за скарбами. Таке полювання влаштовують усі відомі декоратори; знахідки іноді коштують смішні гроші, але здатні повністю змінити простір. Відвідайте блошиний ринок, підпишіться на сторінки продавців вінтажу. Купіть плетене крісло, киньте на нього бавовняний плед і подушку з Zara Home. Мені подобається, як вписують вінтажні предмети в інтер'єр Marta Chrapka і Marianne Evennou.

Не сприймайте свій дім занадто серйозно, додайте елемент гри в пошуки його нового вигляду, рухайте меблі, пошийте на остогидлі крісла чохли і замініть оббивку на стільцях, киньте красиву хустку замість скатертини, назбирайте звичайних квітів і трав з узбіччя дороги. Насолоджуйтесь, бавлячись. І тоді все вдасться, і літо запам'ятається таким приємним пошуком нового.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.