До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як менше нервуватися у 2022 році

Щоб почуватися краще та знаходити опору в кожному дні, розповідаємо про звички, які допоможуть менше нервуватися.

Photo: Getty Images
Влаштуйте вихідний

Бувають дні, коли ніяк не виходить налаштувати себе на продуктивний лад. Можуть бути різні причини такого стану: можливо, вчора ви перепрацювали; можливо, просто зараз ви проживаєте не найприємніший період у житті. Або втомилися від однотипності (чи насиченості) ваших днів і хочете розважитися. Прислухайтеся до себе та влаштуйте день відпочинку, коли ви дозволите собі те, чого вам бракує найбільше.

Реклама
Пишіть про свої переживання

Нав’язливі тривожні думки — один з проявів занепокоєння, коли дуже складно зосередитися на чомусь важливому або навіть приємному. Якщо ви через щось переживаєте, спробуйте написати про це. Часто тривожні думки й переживання нераціональні й не становлять реальної небезпеки — вони страшні тільки у нашій голові.

Дозвольте собі сумувати

Думка, що у світі в будь-якому разі є хтось, кому гірше, ніж вам, дуже деструктивна. Пояснюючи в такий спосіб свою журбу, втрату, невдоволення й розчарування, ви позбавляєте себе можливості проявити до себе підтримку й любов. А також відштовхуєте підтримку тих, хто до вас небайдужий. Звісно, тужливі почуття — не найприємніші. Однак саме вони роблять нас живими й нагадують про те, що навколишній світ сповнений різних барв.

Повертайте добро

У фільмі "Заплати іншому" головний інший просуває ідею повертати добро у відповідь на добро у ваш бік. Ця схема має такий вигляд: на знак подяки за чиюсь доброту до вас, допоможіть комусь, хто теж потребує підтримки. У такий спосіб вийде стати причиною чиєїсь усмішки, а також допомогти комусь усвідомити власну значущість. Даруйте людям добро.

Менше кофеїну

Кофеїн може викликати стрес і занепокоєння. Тож коли нервуєтеся більше, ніж зазвичай, простий спосіб зняти стрес — пити каву без кофеїну. Також замість чорного або зеленого чаю краще пити трав’яні чаї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.