До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія одного фото: парамедикиня Ганна Васик у проєкті Ukraine Today

6 червня в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві відкривається масштабна виставка українського Vogue і британського фотографа Бретта Ллойда Ukraine Today. З цієї нагоди ми запускаємо серію публікацій "Історія одного фото", де розповідатимемо про героїв світлин та умови, в яких вони були зроблені.

Ганна Васик
Ганна Васик

Реклама

Першою героїнею в подорожі Бретта Ллойда Україною стала 38-річна військова медикиня Ганна Васик. У минулому, цивільному житті артменеджерка та операційна директорка андерграундних вечірок та рейвів "Схема", від початку великої війни Ганна стала волонтеркою: зводила постачальників засобів амуніції або тактичної медицини з донорами і з тими, кому все це потрібно. А з осені 2022-го вирішила розпочати підготовку до мобілізації. Працювала в кількох напрямках: вогнева, тактична, фізична, медична та психологічна підготовка. І вже влітку 2023-го доєдналася до лав Збройних Сил у складі одного з десантно-штурмових батальйонів.

На знімання з Бреттом Ллойдом Васик приїхала зі східного напрямку, помітно напружена і втомлена. "Мені здається, у мене посттравматичний стресовий розлад", — попередила вона. Медикиня позувала для портрета, сидячи на столі в офісі Vogue, одягнена у військову уніформу, зі своїми прикрасами — сережками, каблучками, намистом і армійськими жетонами. "Я відчув її силу, але водночас і крихкість", — каже Бретт.

Виставка Бретта Ллойда Ukraine Today триватиме з 6 до 30 червня в Національному музеї Тараса Шевченка.

Київ, бульвар Тараса Шевченка, 12

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.