До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія кота Степана: як він вижив та виїхав з розбомбленого Харкова

Війна зруйнувала життя багатьох українців. Потерпають від неї не тільки люди, а й домашні тварини, які через війну часто залишаються покинуті в закритих квартирах або губляться по дорозі в евакуацію. На щастя, доля найвідомішого українського кота – Степана, Instagram якого налічує понад мільйон підписників і який ще кілька місяців тому рекламував сумку Valentino – склалася більш-менш добре. Йому разом з господинею Анною вдалося виїхати з розбомбленого російськими окупантами Харкова. Нині кіт Степан і Анна перебувають у безпеці у Франції.

Кіт Степан та його господиня живуть на Салтівці – це найбільший спальний район у Європі, який налічує понад 500 тисяч жителів. Мабуть, саме тому він став головним "прицілом" російських окупантів – кілька днів поспіль вони бомбили цей район, вбиваючи мирних мешканців. У будинок, де мешкають Степан та Анна, на восьмий день війни прилетів снаряд. Після цього вони із сусідами провели кілька днів у підвалі. "На балкон до сусідів прилетів снаряд, пожежі не було, слава Богу, – пише в інстаграмі господиня Степана. – У двох-трьох десятках квартир висипалися всі шибки. Також два снаряди влучили в наше подвір’я перед будинком. Дві ночі ми сиділи в підвалі. Тиждень не було світла. Щоб зарядити телефон, ми ходили в сусідній під’їзд у підвал".

Реклама

Після кількох днів у холодному підвалі нашим героям за допомогою волонтерів вдалося дістатися вокзалу. Звідти кіт Степан та його господиня вирушили до Львова. Дорога на захід тривала 20 годин. Після цього вони виїхали до Польщі, а потім отримали запрошення від асоціації інфлюенсерів Монако тимчасово евакуюватися у Францію. Анна повідомила, що, перебуваючи в безпеці, допомагатиме рідній країні всіма можливими засобами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.