До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Швеції відбулися хрестини спадкоємця престолу

У каплиці королівської резиденції Дроттнінгхольм пройшла урочиста церемонія хрещення спадкоємця шведського престолу, сина принца Карла Філіпа і принцеси Софії принца Габріеля.

Хрещення принца Габріеля

Принцеса Софія повністю вкрала всю увагу присутніх, обравши червоно-білий шведський народний костюм, який відноситься до Даларне, шведської провінції, де вона виросла. До того ж, це тепер і князівство принца Габріеля, так як при народженні йому було присвоєно звання герцога Даларна.

Реклама
Принц Карл Філіп і принцеса Софія з дітьми і принцеса Мадлен

На торжество приїхало чимало членів шведської королівської сім'ї, в тому числі Карл Густав XVI, королева Сільвія, кронпринцеса Вікторія з чоловіком, принцом Даніелем і дітьми, принцесою Естель і принцом Оскаром, принцеса Мадлен з чоловіком Крісом О'Нілом і дітьми, принцесою Леонор і принцом Ніколасом.

Групове фото монархів в Дроттнінгольмському палаці після хрещення

Церемонію хрещення принца Габріеля проводили архієпископ Андерс Вейрід, який раніше хрестив принцесу Естель і принцесу Леонор, єпископ Йоган Далман і пастор Майкл Бьєркхаген. Слідуючи традиції, малюка занурювали в купіль з водою, взятою з джерела на острові Еланд. Хрещеними батьками спадкоємця престолу стали принцеса Мадлен, сестра принцеси Софії Сара Геллквіст, кузен Карла Філіпа Томас де Толедо Соммерлат, друг Карла Філіпа Оскар Кулберг, а також подруга Софії Кароліна Піль.

Кароліна Піль, Сара Геллквіст, Томас де Толедо Соммерлат, принцеса Софія і принц Карл Філіп, принцеса Мадлен, Оскар Кулберг

Не обійшлася церемонія й без сліз. Принц почав плакати, коли архієпископ здійснював хрещення, а його старший брат Князь Олександр впав під час служби. На щастя, обидва принца швидко заспокоїлися і пізніше щасливо позували для чарівних сімейних фотографій.

архієпископ Андерс Вейрид і принц Габріель

Принц Габріель народився 31 серпня, а перші фотографії королівська сім'я показала в жовтні. Габріель займає шосте місце на шведському троні, після його брата принца Олександра, і його батька принца Карла Філіпа, який займає четверте місце.

Читайте також:

Найкращі фільми про життя британської королівської сім'ї

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.