До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що принц Гаррі й Меган Маркл розповіли в інтерв’ю Опрі Вінфрі

Весь світ обговорює резонансне інтерв’ю принца Гаррі й Меган Маркл для програми телеведучої Опри Вінфрі. Vogue.ua вибрав найцікавіше з двогодинної розмови: про те, як Меган Маркл пережила депресію й думки про самогубство, про переїзд пари до Каліфорнії й нове життя далеко від королівської сім’ї.

Інтерв’ю принца Гаррі й Меган Маркл Опрі Вінфрі

Нагадаємо: у лютому королівська сім’я підтвердила, що принц Гаррі й Меган Маркл більше не повернуться до своїх монарших обов’язків. Пара офіційно пішла у відставку в березні. Нині разом із сином Арчі й двома собаками вони живуть у Каліфорнії, де придбали шато Рівен Рок у Санта-Барбарі й почали нове життя: запустили подкаст і уклали контракт з Netflix і Spotify. Місяць тому вони дали інтерв’ю найпопулярнішій телеведучій США Опрі Вінфрі. Інтерв’ю знімали в будинку, що належить спільному другові Вінфрі й пари, недалеко від місця, де вони мешкають. На ефір, затамувавши подих, очікували по обидві сторони океану. І не дарма: у ньому пара, не називаючи конкретних імен, все-таки розкрила правдиві факти про ставлення деяких представників королівської сім’ї до Меган. Інтерв’ю показали ввечері 7 березня на американському каналі CBS, який, за чутками, заплатив сім мільйонів доларів студії Опри Вінфрі за цю можливість. Представники королівської сім’ї повідомили, що через пізню трансляцію королева Єлизавета не дивитиметься інтерв’ю принца Гаррі й Меган. Світ тим часом чекає офіційної реакції Букінгемського палацу на відверте інтерв’ю Гаррі й Меган Маркл.

Реклама
"Я не могла просто викликати Uber до палацу"

Під час першої частини інтерв’ю Опра розмовляє з Меган наодинці — про перші місяці її шлюбу, тиск преси, психологічне здоров’я, їхній переїзд у Штати. За годину до них приєднується принц Гаррі. На початку інтерв’ю Меган каже: "Є певна іронія в тому, що за останні чотири роки я так багато говорила про жіночі права, була справжнім „адвокатом" цих прав і закликала жінок не мовчати, коли їх ранять, а сама... (пауза. — Ред.) замовкла на тривалий час". — "Замовкла? Чи Вас змусили замовкнути?" — професійно уточнює Опра Вінфрі. "Останнє", — стримано відповідає Меган.

І згодом додає: "У мене забрали ключі від машини, права. Розумієте, я не могла просто викликати UBER до Букінгемського палацу. Коли я питала, чи можу піти на вечерю з друзями, мені говорили: „Ні, тебе й так занадто багато в таблоїдах". Але впродовж чотирьох місяців я виходила з дому всього двічі!"

Меган думала про самогубство, коли була вагітна Арчі
Інтерв’ю принца Гаррі й Меган Маркл Опрі Вінфрі

Коли Меган була вагітна вперше, вона так страждала від тиску преси й громадськості, що в одну мить усвідомила, що "не хоче більше жити". "Це була дуже ясна, реальна й постійна думка", — каже Меган і додає, що просила королівську сім’ю про психологічну допомогу, але отримала відмову. "Я пішла до палацу й сказала, що мені потрібно до когось звернутися по допомогу. Сказала, що ніколи раніше не почувалася так, але дістала у відповідь, що не можу, бо це не піде на користь палацу". Відмову мотивували зокрема й тим, що Меган не отримує зарплатні як член королівської сім’ї й палац не має на це бюджету.

У підсумку допомогу Меган надав близький друг принцеси Діани, до якого вона звернулася, і принц Гаррі. "Одного разу, прямо перед виїздом на захід у королівському Альберт-холі я розповіла все Гаррі". За словами Меган, того вечора Гаррі міцно стискав її руку під час перебування в Альберт-холі, — і це можна побачити на фото у світській хроніці — адже розумів, що її не можна залишати одну ні на хвилину.

Члени королівської сім’ї запитували Гаррі, наскільки темним буде колір шкіри Арчі

В інтерв’ю Меган зізнається, що королівська сім’я не хотіла бачити Арчі принцом. "І ми були по-справжньому засмучені, що перший кольоровий член цієї родини не отримав такого ж титулу, як інші онуки. Коли я була вагітна Арчі, у палаці припускали, що він не матиме королівської охорони. Не матиме титулу. Також були хвилювання й обговорення того, наскільки темним буде колір його шкіри, коли він народиться", — каже Меган.

— "Що? Це запитували у Вас?" — не приховує свого шоку Опра Вінфрі.

— "Це запитували в Гаррі", — відповідає Меган.

На прохання назвати імена цих людей Меган відповіла, що "це буде занадто руйнівно для сім’ї". Назвати імена людей, яких Меган фактично звинуватила в расизмі, відмовився й Гаррі, що приєднався до інтерв’ю пізніше.

Принц Гаррі і Меган Маркл одружилися таємно, за три дні до офіційного весілля

За зворушливим весіллям принца Гаррі й Меган Маркл 19 травня 2018 року спостерігав увесь світ. Але, як виявилося, вони вже були чоловіком і дружиною. За три дні до знаменної події пара зателефонувала архієпископові Кентерберійському й попросила його влаштувати приватну церемонію тільки для них двох. "За три дні до весілля ми одружилися", — зізналася Меган. "Ніхто цього не знає. Ми зателефонували архієпископові й просто сказали: „Послухайте, це видовище для світу. А ми хочемо заприсягтися одне одному наодинці, без зайвих очей"".

Принц Чарльз перестав відповідати на дзвінки принца Гаррі
Меган Маркл і Опра Вінфрі

"Я був у пастці, але не знав, що втрапив у неї", — зізнався в інтерв’ю принц Гаррі. "Мій батько і брат теж у пастці. Їм не піти. І я глибоко співчуваю". Під час бесіди з Опрою принц Гаррі дав зрозуміти, що нині його стосунки з братом Вільямом і батьком холодні, але він сподівається, що все буде як колись. Також принц розповів, що у 2020 році, коли подружжя вирішило скласти офіційні повноваження й виїхати з країни, принц Чарльз якоїсь миті перестав відповідати на його дзвінки й попросив Гаррі писати йому офіційні листи. Також принц повідомив, що рівно рік тому його позбавили фінансової підтримки палацу: "Моя сім’я буквально позбавила мене фінансування в першому кварталі 2020 року".

Про паралелі між історією принцеси Діани й Меган Маркл

Гаррі зізнався, що найбільше в цій ситуації його лякала "історія, яка повторювалася сама собою". Депресія й розгубленість його дружини, на думку Гаррі, були дуже схожі на ті, що відчувала принцеса Діана, яка загинула в 1997 році. У цьому принц звинувачує не тільки токсичну атмосферу в палаці, але передусім таблоїди, які фанатично стежать за життям королівської родини. У бесіді Гаррі згадує, як під час одного доброчинного вечора його налякала світська розмова з однією людиною, близькою до верхівки британської преси. Той сказав йому: "Преса зруйнує ваше з Меган життя. Ви маєте розуміти, що Велика Британія дуже фанатична".

Про стосунки з королевою Єлизаветою

Говорячи про напружені умови в Букінгемському палаці, ані Гаррі, ані Меган не називають імен — Меган, наприклад, називає палац англійським словом the Firm або the Institution, маючи на увазі систему, яка порядкує й стежить за дотриманням правил у королівській родині. Не дивно, що головне питання, яке тепер цікавить громадськість — якими ж були стосунки Меган і королеви Єлизавети? В інтерв’ю Меган називає їх "теплими" й каже, що їй "завжди подобалося перебувати в кампанії королеви". Також Меган згадує зворушливий момент: під час подорожі в машині королева завжди накривала свої коліна пледом й одного разу запропонувала дівчині зробити те ж саме.

Цікаво, що за день після опублікованого інтерв’ю Опра Вінфрі вийшла в ефір BBC зі своєрідним спростуванням. Вона уточнила, що Меган Маркл не звинувачує в расизмі королеву Великої Британії. В особистій бесіді після інтерв’ю принц Гаррі підтвердив, що не розкриє особистості тих, хто цікавився кольором шкіри його майбутньої дитини, але уточнив, що ні королева Єлизавета, ні принц Філіп не брали участі в цих обговореннях.

Влітку принц Гаррі й Меган Маркл знову стануть батьками — вони чекають на дівчинку

"Бути батьками хлопчика й дівчинки, чого ще можна бажати?" — сказав принц Гаррі, зізнавшись, що влітку вони знову стануть батьками. "Тепер у нас є справжня родина: ми, двоє дітей і дві собаки". Вони підтвердили, що дівчинка має народитися влітку і що вони не планують мати більш як двоє дітей.

За матеріалами vogue.co.uk, tatler.com, CBS News

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.