До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 добрих і корисних звичок, яких варто дотримувати в побуті

Побороти дурні звички легше сьогодні, ніж завтра — говорив великий Конфуцій. Ми пропонуємо почати прямо зараз. Ідеї ​​добрих звичок, які перетворять звичні буденні справи на ритуали, шукайте в спецпроєкті Vogue.ua і мережі крамниць "12 персон".

Пити щонайменше 1,5 літра води за день

Ідеальний рецепт, особливо влітку — вода з гілкою базиліку або м’яти, часточкою цитрусових, полуницею або малиною. Вона не тільки втамовує спрагу, а й дає відчуття. що ти п’єш не просто воду, а якийсь особливий напій (комусь навіть може буде подібним до коктейлю, тільки безалкогольного). Така вода особливо добрий вигляд має в карафах для води: по-перше, корисно, по-друге, естетично, адже часто саме естетика перетворює корисну, але нудну звичку на ритуал. Наш вибір — графин із серії Treasury VERSACE, створений у колаборації німецького бренду Rosenthal й Дому Versace. Зверніть увагу на пробку як голова медузи, символ італійського дому.

Реклама

<b>12 персон_графины</b>

Готувати без олії

Разом з трендом на здоровий спосіб життя до нас прийшла прекрасна звичка готувати продукти без олії, на сковорідках з антипригарним покриттям: так ми смажимо тонкі млинці на рисовому борошні, готуємо спаржу й рибу. Пропонуємо спробувати таджин — страву з м’яса й овочів, популярну в Марокко, Тунісі й Алжирі. Для цього вам знадобиться керамічний таджин з кришкою — крім того, що приготовлена в ньому страва без олії виходить соковитою й менш калорійною, таджин завжди має ефектний вигляд на столі й точно принесе вам чимало компліментів від гостей. Наш вибір — керамічний таджин Emile Henry; а також сковорідка De Buyer, яка ідеально підходить для тушкування й гриловання.

<b>12 персон_таджины</b>

Читати паперові книги

Цікава статистика: за час карантину у Великій Британії на 30 % зріс продаж паперових книг. Поняття "віртуально" й "онлайн" стали символом цієї непростої весни — тож хочеться взяти в руки справжню книгу, яку навряд чи щось може замінити. Книги з мистецтва, моди, лайфстал-видання, альбоми із сучасної фотографії — їх потрібно купувати, пестити й леліяти, а потім передавати в спадок. Наш вибір — захоплива й дуже жваво написана книга про кулінарні традиції сім’ї Міссоні Missoni Cookbook, а також неймовірної краси видання про знамениті світські обіди дизайнера Валентіно Гаравані Valentino: At the Emperor's Table. Тільки подивіться, як гарно описує обідні ритуали Валентіно його друг, автор вступу до книги, фешн-редактор Андре Леон Теллі: "Коли ви входите у світ Валентіно, ви входите у світ розкоші. Ви потрапляєте в рідкісне й чудове, але водночас усім дуже тепле місце".

<b>12 персон_книги</b>

Перетворити обід на ритуал

Після прочитання книги про те, які обіди закочує у своєму особняку Валентіно Гаравані, вам точно захочеться влаштувати справжній званий обід. Пам’ятайте, що епідеміологи поки не рекомендують збиратися в закритих просторах великими компаніями — так що нехай ваш обід буде камерним, або, наприклад, на терасі дачі, якщо вона є. Для того, щоб накрити гарний стіл, знадобиться скатертина — ми рекомендуємо колекцію текстилю для дому американського бренду Chilewich, і підставки під посуд. Зверніть увагу на екологічну колекцію данського бренду LIND DNA — до неї входять підставки з високоякісної переробленої шкіри.

<b>12 персон_скатерти</b>

Навчіться збирати букети самостійно

"Складання букетів — це медитація", — каже флористка й засновниця студії @ pepperrose.studio Юлія Борисенко. "Щоб навчитися цього, важливо читати книги, дивитися альбоми з мистецтва, ходити в міські сади й парки, заглядати на ринки й у квіткові крамниці. І мені здається, такий спосіб сповільнюватися й шукати гармонію годиться для всіх". Погодьтеся, гармонія — те, що точно знадобиться всім нам після тривалого й тривожного карантину. До того ж складати букети — корисна звичка: зможете дарувати близьким людям те, що створите своїми руками. Почніть складати свій перший букет вже в найближчі вихідні — допоможе вам у цьому наш матеріал про те, як створити розкішний букет. Букет немислимий без вази, і найкращі ви знайдете в галереї нижче. Наш лідер — барокова й надмірна, але така прекрасна порцелянова ваза Rosenthal з лінійки Heritage Dynasty. Якщо все-таки не зважитеся на неї, то зверніть увагу на лаконічну й дуже оригінальну вазу цього ж бренду із серії Weave.

<b>12 персон_вазы</b>

Запалювати ароматичні свічки

Палити ароматичні свічки можна де завгодно — у квартирі, на балконі або терасі, на дачі й у саду. Вони заспокоюють, розслабляють і допомагають підготуватися до сну. Бувають і свічки-враження. Наприклад, колекція свічок британського дизайнера Тома Діксона натхнена його рідною Англією — ця свічка Tom Dixon, наприклад, присвячена англійському чаюванню й пахне лимоном. Тим, хто любить свіжі квіткові аромати, сподобаються свічки італійського бренду Ladenac Milano: вони пахнуть нотами ветиверу й турецької троянди й, здається, здатні закликати літо.

<b>12 персон_свечи</b>

Дегустувати вино тілько в правильних келихах

Зустрічі на літніх терасах з друзями (вони вже дозволені, але пам’ятайте про ретельну дезінфекцію рук і потрібну дистанцію в 1,5 метра), камерні сімейні обіди або пікніки, сезон яких настане ось-ось — для будь-якого із цих заходів вам знадобляться гарні келихи. Вміти розбиратися в них — важлива частина світського етикету, та й, у принципі, це просто цікаво. Дегустувати біле вино пропонуємо з найтонших кришталевих келихів австрійського сімейного бренду Riedel — мабуть, це найвідоміші келихи у світі, яким уже 260 років. Для шампанського ідеальні круглі, як у фільмі "Великий Гетсбі", келихи — наприклад, келихи LSA. Ну а для легкого літнього коктейлю або мартіні — кришталь німецького бренду Schott Zwiesel з лінійки Bar Special.

З 11 травня крамниці "12 персон" у Києві, Одесі й Дніпрі відкриті й чекають на гостей — гарний привід вийти з дому після тривалого карантину і побачити дійсно гарні речі.

<b>12 персон_бокалы</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.