До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 ключових трендів у дизайні інтер'єру на 2022 рік

У 2022 році ми цінуватимемо комфорт понад усе, продовжимо відокремлювати робочий простір від домашнього, а у разі ремонту чи бажання додати в інтер'єр щось нове, вибиратимемо натуральні матеріали і тканини. Ось які 5 трендів у дизайні інтер'єру будуть з нами наступного року.

Photo: Prue Ruscoe. Style: Yasmine Ghoniem of YSG Studio
Поєднувати непоєднуване

Нетрадиційний вибір кольору й несподівані поєднання текстур стануть, на думку дизайнерки інтер'єру з YSG StudioЯсмін Гонім, особливо помітними у 2022 році. Природні матеріали, такі як дерево й камінь, будуть в особливій пошані. "Мені подобається думати про це, як про новий кам'яний вік — зокрема, про поєднання двох різних відтінків або візерунків каменю", — говорить дизайнерка. Також Гонім вказує на декоративні шпалери як на популярний дизайнерський вибір прихильників незвичайних рішень. "Якби мені потрібно було вибрати кольори, я б сказала, що пурпуровий, зелений і трохи коричневого у стилі 1970-х стануть головними в 2022-му", — каже вона.

Реклама
Photo: Prue Ruscoe. Style: Yasmine Ghoniem of YSG Studio
Натуральні волокна

"М'яка постільна білизна, фактурні стіни й кераміка ручної роботи зроблять дім по-справжньому індивідуальним", — каже Гонім. У 2022 році ми також обиратимемо екологічний декор, корисний не лише для душі, але й для планети. "Ми стаємо усвідомленішими щодо того, як впливають на планету і наше здоров'я синтетичні волокна. Тому килимки з натуральної вовни і шовку цінуватимуться вище", — каже Гонім. "Мені подобається думати про них, як про твори мистецтва для підлоги", — додає вона.

Photo: Prue Ruscoe. Style: Yasmine Ghoniem of YSG Studio
Текстурні поверхні

Затребуваними будуть речі, що дарують приємні тактильні відчуття. "Буде попит на незвичайну деревину, обтягнуті тканиною поверхні й предмети з виразною текстурою", — говорить Гонім. Дизайнерка також пропонує поєднувати різні породи деревини для отримання тональних контрастів.

Photo: Prue Ruscoe. Style: Yasmine Ghoniem of YSG Studio
Складні ширми

Це класний спосіб поділу простору на робочу й домашню зони, який продовжує бути актуальним вже не один рік. "Багато хто з нас змушений працювати в межах наявного простору і варто стильно його розділяти", — говорить Гонім. "Ширми створюють відчуття усамітнення, не загороджують природне світло й дозволяють приховати робочі зони під час відпочинку", — додає вона.

Photo: Prue Ruscoe. Style: Yasmine Ghoniem of YSG Studio
Теракотова плитка

За такою плиткою легко доглядати, це чудовий варіант для кухні і ванної кімнати, а ще вона вигідно перетворює майже кожний простір. Цей тренд також багато в чому нагадує нам про зв'язок із природою і створює затишок.

Текст: Gladys Lai
За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.