КУПИТИ КВИТКИ

4 рецепти літніх смузі, які підірвуть Instagram

Спеціально для vogue.ua food- і beauty-блогер Олена Сагун придумала чотири рецепти смузі з небанальним поєднанням смаків. Літній сніданок корисний для здоров'я та ідеальний в кадрі тому просто збережіть собі це в обране.

"Яскраві літні смузі – мій ідеальний варіант смачного і дуже інстаграмного сніданку, – розповідає Олена Сагун, автор блогу editorsandbeauty. Фантазувати, міксувати ягоди і фрукти, експериментувати з зеленню, горіхами, насінням – хіба не чудовий спосіб розпочати день? Заради цих різнокольорових напоїв точно не лінь прокидатися вранці. Особливо, якщо підйом ранній".

Реклама.
Смузі з абрикосом і базиліком

Складники:

2 середні стиглі абрикоси

5-6 листочків зеленого базиліка

1 середній очищений банан

100 мл холодного рідкого йогурту або кефіру

Смузі з абрикосом і базиліком Фото: Олена Сагун

Приготування:

З абрикосів витягнути кісточки і нарізати м'якоть кубиками. Банан розрізати на 4-5 частин. Покласти абрикоси і банан у чашу блендера, додати листя базиліку, влити йогурт або кефір, блендерувати, поки суміш не стане однорідною. Напій точно здивує: базилік + абрикоси – союз, укладений на небесах.

Смузі з ожиною та м'ятою

Складники:

Жменя ожини

6-7 листочків м'яти

1 ст.л. насіння чіа

1 середній очищений банан

100 мл холодного рідкого йогурту або кефіру

Смузі з ожиною та м'ятоюФото: Олена Сагун

Приготування:

Покласти в чашу блендера ожину, додати попередньо нарізаний на кілька частин банан. Всипати насіння чіа, влити йогурт або кефір і збивати блендером. Якщо хочете, щоб напій був свіжим і бадьорив, кількість м'яти можна збільшити.

Безлактозний смузі "Персик + шпинат"

Складники:

Приблизно 10 листочків шпинату

1 середній стиглий персик

1 середній очищений банан

1 ст.л. мигдальних пластівців

100 мл холодної води

Смузі з персиком і шпинатомФото: Олена Сагун

Приготування:

Нарізати м'якоть персика кубиками, покласти в чашу блендера. Туди ж додати листя шпинату, мигдальні пластівці, попередньо нарізаний банан. Збивати блендером до однорідної консистенції – і насолоджуватися свіжим зеленим напоєм. Цей варіант смузі можна зробити більш поживним, якщо додати ще насіння льону або чіа.

Смузі з чорної і червоної смородини

Складники:

Жменя чорної смородини

2 жмені червоної смородини

1 середній очищений банан

100 мл рідкого йогурту або кефіру

Смузі з червоною і чорною смородиноюФото: Олена Сагун

Приготування:

Кинути ягоди в чашу блендера, додати попередньо нарізаний банан, залити йогуртом або кефіром і збивати. Червона смородина надає смузі запаморочливого льодяникового аромату і смаку. Я не люблю доповнювати цей напій горіхами або насінням, але можна експериментувати з компонентами, як душа забажає.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.